Protokoll
LeidandmedEAA.3202.1.2
Kaader35
Daatum25.07.1888
Protokolli numberN121.
Protokolli teema7. Maade ja hoonete rentimine, mõõtmine ja pärandamine. Ehitamine. Suhted mõisa ja kroonuga.
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Mihkel Roth Kanapursa Mihkel Roth Peakohtumees
Hans Kangur Kohtumees
Tõnis Uint Mäepunga Tõnis Uint Abikohtumees

Leppiku N.69 talu omanik Johan Siska oli mitme kõrralise kutsumise pääle täna siia kohtu ettetulnud ja saije tälle Aakre mõisa pärishärra L. von Rohland kirjalik nõudmine, mis härra Sellheim 7.Märtsil 1888.a. N16. all siia kohtu pääle sisse antud on, etteloetud ja nõutud, et ta peab võlga jäänud kapitali - 810rbl. protsenti 1.Aprillini 1888. 315rbl. summa 1125rbl. ja veel teedmata adraraha ja protsendid kuni müümise päevani varsti äramaksma, ehk mida saab ta invertar keelu alla pantud ja see Leppiku talu Tartu Kreisikohtu kätte äramüümiseks sisse saadetud.

Juhan Siska palus kog. kohtu käest sellest mõisa härra nõudmise kirjast üht ära kirja saada, mis pääle ta siis selle rahanõudmise kohta vastust ja seletust andma saab, kuna täl mitte nenda palju mõisale maksa ei ole, on küll mõisas härra juures-käinud, aga härra ei ole tälle ühtegi rehnungi annud, vaid üttelnud, et see asi on kohtu käes ja käskinud sääl seda asja seletadaa. Kohus ei lubanud tälle sellest kirjast üht ärakirja, vaid tegi:

Otsus.

Et kui Juhan Siska 8 päeva aja sees- tänasest päevast oma võlga 1125rbl. etc. Aakre mõisa päris-härrale ära maksnud ei ole, siis saab ta inventar keelu alla pandud ja Leppiku N.69. talu Tartu Kreisikohtu kätte äramüümiseks sisse antud.

Otsus-saije Juhan Siskale säädusl. kuulutud.

Juhan Siska võttis 30. juulil sa. välja.