Protokoll
LeidandmedEAA.4628.1.1
Kaader21
Daatum08.12.1877
Protokolli number62
Protokolli teema5. Kahjutasu
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Karl Allikiwwi Peakohtumees
Jaan Kodasma Kohtumees
Mihkel Peeterson Kohtumees
Jaan Reimets Kohtumees
J. Simonson Kirjutaja

Astus ette Kütti Andrus Sooper ja kaebas, et tema wend Jürri Sooper on tema heina kuhja on ära söötnud oma lomadega, nõuab kahju tassumist 10 puuda heina.

Kutsuti ette Jüri Sooberg, ja ei wõi seda salata, et tema hobused on küll seäl kuhja al käinud, aga mitte loomad waid ütleb et Andrusse oma lapsed on ennem kuhjast heinu katkund, kui hobused ehk loomad söönud.

Kutsuti ette tunnistusse mees Jaan Wichmann ja tunnistab et kui tema kõige essimest seda kuhja ja kahju üle waatand, siis pole ni palju söötud, olnud kui nüüd.

Kutsuti ette Walla Talitaja Jago Jürri Pirson ja tunnistab et see Andrus Soopere heina kuhi kül liaste palju ära söötud on. aga seda ei tea ütelda kas keik see kahju Kütti Jüri Soopere hobuste ja loomade tehtud on, arwab et üks 9se Lesikad heina kahjo on tehtud.

Kutsuti ette Karl Allikiwwi ja tunnistab ka sedasama ja ei wõi rohkem arwata, seda kahjo tehtud olewad kui 9se Lesikad.

Sai mõistetud: et Kohtomehed seda kahjo on käind ülewaatamas ja ühte kokko keik 9se Lesikad heino on, kust uks oesa neist heindest, Andrus Sooperi oma kanda on ja kaks ossa Jüri Sooperil 6 Lesikat heino ehk 30 koppik Lesika peält raha, Andrus Sooperile 8 pääwa pärast; maksa on 1 Rubla 80 koppik.

Pea Kohtomees Karl Allikiwwi +++

Kohtomees Jaan Kodasma +++

" Mihkel Peeterson +++

" Jaan Reimets +++

Kirjutaja J. Simonson