Protokoll
LeidandmedEAA.1110.1.8
Kaader301
Daatum07.10.1882
Protokolli number889
Protokolli teema8. Varavastased kuriteod
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Aron Krimm Kohtumees
Maddis Erm Kohtumees
Abram Pärn Kohtumees
Jaan Piiri Kohtumees

Abram Moor perremees kaebab perremehhe Juhhan Bringfeldi peale, selle karja olla temma tallekenne saanud ja nõuab se tellekenne kätte taggasi.

Juhhan Bringfeldt kostab kaebduse peale, et nende kahhe tallo karjad olla kokku lähnud, Abram Moori karjus on ommad lambad enni ärra wai wäljawallitsenud, ja jäänud järrelejääjad lambad temma kätte. Nüüd on Abram Moor selle tallekesse sallaja ärrawarrastanud.

Wallawannem Mart Kütt tunnistab, et Juhhan Bringfeldi lambad ja selle talle will olla ühhesugune pealegi on temma mõllema tallode lambad wälja aeanud, ja selle tallekesse lahku ja siis on se tallekenne Juhhan Bringfeldi lammaste sekka jooksnud. Tallekesse arwab temma 2. rubla hinna alla.

Leena Läst, Kaarli naene tunnistab, et temma kuulmise ja näggemise järrele olla se tallekenne Juhhan Bringfeldi tallekenne

Tunnistus sai awwaldut

Kohhus moistis:

Wallawannema tunnistusse järrele on se tallekenne, rio peal on Juhhan Bringfeldi tallekenne, ja jääb kohtu arwamise järrele Juhahn Bringfeldi ommanduseks. On se tallekenne praegu Abram Moor kaes, siis peab temma se tallekenne 8. paewa aea sees Juhhan Bringfeldile kätte andma.

/: Otsus kuulutud sel 7, Oktoobril 1882 a Tallorahwa seaduse raamato §§ 772 ja 773 juhhatusel ja oppuse kirjad wäljaantud

A. Krimm [allkiri], pea
Maddis Erm, kohtumees
A. Pärn [allkiri], "

Jaan Piiri, "