Protokoll
LeidandmedEAA.2827.1.4
Kaader116,117
Daatum14.11.1881
Protokolli numberXXVII,63
Protokolli teema
Märkused

Klaar.

Nimi Simoaue kui Siimuõue.

Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Andrus Espak Peakohtumees
Peet Püss Abikohtumees
Willem Uusmann Abikohtumees
Gustav Bransfeld Kirjutaja

5 nädala aja eest on Ingel Simoaue ühe emalamba tükkis ühe noore tallega ostnud ja neid pärast 1 Rub. 20 Cop. An Rehepapile müünud. Nüüd tahtnud I. Simoõue ise jälle neid lambaid äratappa, ehk nõuab, et An Rehepapp temale nende eest maksab 2 Rub. hõb.

An Rehepap astus ette ja rääkis wälja et pärast seda, saanud Ingel Simoaue ise neid lambaid 2 nädl. aega pidanud, on ta neid temale pakkunud. Nemad kaubelnud 1 R. 20 Cop. peale. 60 Cop. maksnud tema warsi wälja ja kui kuu täis (ja raha saama aeg olnud, maksnud ta 60 Cop. Nüüd tahtnud I. Simoaue lambaid ära tappa ja et tema pole lasknud, öölnud ta: Küll Polizei maksab sulle wälja.

Ingel Simoaue astus ette ja rääkis wälja: Et tema aga 90 Cop. An Rehepapp käest lamaste hinnaks saanud. Esite 60 Cop. pärast 30 Cop. ja et tema alla 2 Rub. hõb. neid lambaid ära ei anna. - Ei taha aga esimesest kaubast midagi kuulda.

Kohus tegi otsust: Et need lambad aga koguni 2 Rub. wäärt ei ole, maksab An Rehepapp Ingel Simoauele weel 30 Cop. nende hinnaks juure ja peab need lambad omal.