Protokoll
LeidandmedEAA.2827.1.4
Kaader112
Daatum24.10.1881
Protokolli numberXXIV,56
Protokolli teema8. Varavastased kuriteod
Märkused

Sai warsi wabr. wal. ettepandud.

Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Andrus Espak Peakohtumees
Peet Püss Abikohtumees
Willem Uusmann Abikohtumees
Gustav Bransfeld Kirjutaja

Koos olid, Tallitaja: A. Espak, abimehed: P. Püss ja W. Uusmann seatud kohtupääwa pidamas.

Madly Arbo, Gustav Arbo lesk naene astus ette ja rääkis wälja, et tema need 5 3/4 naela wabriku willa eided, mis Polizei sel 22 Octobril s.a. tema korterist äratoonud, ise wabrikust on warastanud. Ühed hallid eided on ta kõigeesite suil toonud IV massinate wahelt; selle järel kriisid ka suil oma massinate wahelt; need walged minewa nadal Nr I massinate wahelt ja need mustad seesamma nädal oma massinate wahelt.

Selle Lõnga on ta umbarwates Jaanipääwa järel wabrikust warastanud. Treppi peal kus kanga poomid seiswad, seisnud üks poolel lõnga kast, selle kastist wõtnud tema esite kolm lõnga poola, pärast wõtnud ta sakkartimajast kasti seest weel ühe lõnga poola. Need on tema kolmekordselt kerase kerinud.

Enne ei ole tema ijal midagi wabrikust warastanud. Need on tema selle nõuga warastanud, et tahtnud neid jäme lambawilladega segada ja siis omale riidiks teha.

Ütleb, et ta waesuse pärast on warastanud.

Sai ta käest küsitud: Kelle käest ja mis eest ta need jämed lamba willad saanud, umbarwates rohkest 10 naela, mis tal aitas seismas on? andis M. Arbo wastust: Et tema neid lappriiete eest 7me aasta sees karjanud ja tema mitte üht inimest ei tea nimetada kelle käest ta neid saanud, sest et ta neid ei tunnud.

Leno Wöö kes M. Arbo majas elab ja M. Arbo tüttar Minna Arbo astusid ette ja rääkisid üsna ühed juttud, et nemad ial oma majas wabrikust warastud asja pole näinud, ega seda koguni uskunud et M. Arbo pidanud warastama. Eile on M. Arbo L. Wöö wastu öölnud, et tema need eided selle nõuga warastanud, et tahtnud lastele sukkapöisid teha.

Selle Protokolli Copie sai sellsammal pääwal wabriku walitsusele ettepandud.

Seega sai kohtupääw lõpetud.