Protokoll
LeidandmedEAA.2826.1.1
Kaader87,88
Daatum05.04.1880
Protokolli number10
Protokolli teema6. Töö- ja teenistussuhted; 7. Maade ja hoonete rentimine, mõõtmine ja pärandamine. Ehitamine. Suhted mõisa ja kroonuga.
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Jaan Grünär ühendud waldade Koolmeister Kirjutaja
Jürri Laur Kohtumees
Mihkel Juhkam Kohtumees
Mihkel Poots Peakohtumees

Ette tulli Tanski ja Ahli Tallitaja Jürri Erik ja temmal tunnistusseks wanno walla perremehhi. Selle Mardi tallo maia ehhitusse pärrast, mis weel wallaga wõlgo on; umber arwata 19 päwa iggast perrest. 19 perret, Se on 361 päwa, muist hoostega muist jalla; 19 aastat 1861 Keige protzendidega wõlgo; 25 kop. arwame ensi päwa tö 18 aasta eest sureks, se on 90 R. 25 kop. 4 protzenti 18 aastat, peale selle on weel mitmel õlled wõlgo 3 sülla köie mõdoga antud. Sedda peabn Anton Weldberg enni ärra selletama kui meist ärra lahkub.

Selle tarwis olleme sia kokko tulnd: Jürri KreisJaan RannusJuhhan LõppJürri Erik Uemihkli perremees. (Tunnistus mees: Peter Tohmsen (Kiltsi tallitaja praego) on 150 rubla raha laeno paberi kirjotusse tunnistusseks Jürri Eriko ja Anton Weldbergi wahhel)

Anton Weldberk, astus ette ja ütles:"Minna ollen keik Mardi maia ehhitussega Kirriko moisa Härra käest 60 rubla eest ostnud; selle peale on mul Kirri."

Walla eest Kostjad nimmetud mehhed ütlewad:"Moisa Härra ei olle sinnule mitte walla ehitust münud, sedda temma ei teinud egga woinud ilma meiteta tehha, sedda meie wasto ei wõtta, waid pead meie töpäwad wälja maksma"

Waidlewad wastomissi:

Kohto mehhed rahhotawad waidlust, et sõnniks jägo tö päwade selletus, kui enni omma laeno rahhad sawad ärra selletand, ja se pä jääb Nelli pühhi peale.

Selletus polel.