Protokoll
LeidandmedEAA.1099.1.1
Kaader32
Daatum04.12.1867
Protokolli number
Protokolli teema8. Varavastased kuriteod
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Ado Traasberg Peakohtumees
Hans Endeberg Kohtumees
Mart Pikkalik Kohtumees

1) Ette tullid Arro külla walla mehhed: Mihkel Rällo, Andres Okster ja kaebasid: et neil on Ait ärra lõhhutud (lukki ärra murtud), rukki jahhu kottid ärra warrastud. Mihklil 1 Tünder ja Andrese 2 wakka. Warga jäljed mis meie Aida ees olli leida ollid need: Reggi ühhe jallase all raud ja teine ilma, nüid olleme teie monamehhe Karel Thomi ree nenda leidnud. Tallitaia otsimisse abbiga, jahho leitsime 1 wakka, agga mitte kottisid ei olnud seal, ka toast otsisime enne sealt ei leidnud middagi, peale selle tulli Tallitaia sealt ärra, agga tunni aia pärrast läks ahjo kerrisel tulli lahti, rahwast ni palju kui seal olli jooksid kokko sedda watama ja kustutama sest se maia piddi pea ka põllema minnema. Meie ka läksime watama mis seal peaks põllema ja näggime omma kottid ollema, agga wõimalik ei olnud ennam kätte sada sest tulle leek käis möda silm. Antsime moisa politseile teada et nenda luggu maiaga olli ja moisa politsei lasksid tedda kohto puri panna.

2) Jürri Reinberg tunnistab et temma on need 2 kotti jahhudega monameste wälja aia ärest leidnud Esmaspääw päwa aial. Se on 18 Nowembril, agga temma on neid sinna sammasse jätnud ja õhto lainud jälle watama, agga siis on jubba ärra widud ja ikka se samma sugguse rega neid tallitud kuida Arrokülla mehhed ütlesid omma aida ees jäljed olnud.

3) Karel wastab et temma mitte ei olle warras egga tea sest asjast middagi.

4) Hans Munnamaggi tunnistab et Karel on se kord olnud koddust ärra ja on hommiko enne walged koddo tulnud.

5) Kohhus mõistis et Karel on täieste warras ja peab need jahhud maksma 10 Rublaga ja saab trahwi 30 hopi witso.

Karel Thom pallub et temma ei woi pekso kanda, sest et soled alla käiwad, Kohhus kinnitas et peab 6 Rb trahwi maksma walla laeka.