Protokoll
LeidandmedEAA.3984.1.10
Kaader4,5
Daatum26.04.1882
Protokolli number7
Protokolli teema3. Laenusuhted
Märkused

Möistetud ja täidetud. Protokolli kirjutaja J.Tenneberg

Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Jüri Saukas Peakohtumees
Mart Tomps Kohtumees
Toomas Klaas Kohtumees

Mihkel Teedlo Löuta külast tuli ja kaebas et temal Mari Kaabeli käest 2 rublaraha saada on mis temale juba 1875 aastal walla kohtu ees möistetud.

Mari Kaabel oli kohtu ees ja ütles: et kohus ei ole mitte 2 rubla möistnud waid määranud 1 rubla 50 kop. se wankri rattas mis tema kadunud mees Hans TammMihkli käest wötnud, saanud 2 rubla arwatud; aga üks suur toober olnud mitto aastat Mihkli käes ja tema ei ole seda enam tagasi wötnud se arwatud 50 Kop höbb, see saanud sest maha arwatud ja saanud 1 rubla 50 koppika kohtu laua peale wälja makstud. Mihkel Teedlo oli kohtu ees , ja ütles, et tema ei ole sellega leppinud ja toast wälja läinud, ega ole seda raha wastu wötnud.

Endised kohtumehed: Josep Tamm, Mihkel Rulli, Samel Jerwe, ja Kirjutaja G.Ups Tallitaja Hans Tamm olid kohtu ees ja ütlesid et nemad on ikka 1 rubla 50 kop määranud ja Mari Tamm (nüüd Kaabel) wälja maksnud aga keegi ei mäletanud, kes raha laualt ära wöttis.

Kohus möistis: Kui endised kohtumehed ja tallitaja ei mäleta kes kohtu laua pealt ära wöttis siis on arwata kas endise tallitaja ehk Mari Kabeli selle raha ära wötnud ja maksawad seda ühte kokku wälja. Mari 50 kop ja Hans Tam 1 rubla.

Kohtuwanem: allkiri

Kohtukörwamees: allkiri

Kohtukörwamees: allkiri

Kirjutaja: allkiri