Protokoll
LeidandmedEAA.2738.1.18
Kaader40
Daatum02.07.1884
Protokolli number2
Protokolli teema9. Sõim ja vägivald
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Jaan Anderson Peakohtumees
Jürri Anderson Kohtumees
Jaan Winglas Kohtumees

Ette astus Josep Silm ja kaebas et Willem Lents teda lönud piitsa warega wastu peale, see läbi töunud neil tülli, et Willem moisa töö härga mis tema Josepi käes künda olnud oma kätte tahtnud. Willem Lents on Josepi kaebtuse järel nii tugewast lüa saanud et ilma moistuseta maha kukunud, ega ütle mäeletawad kui palju hoopa lüa saanud, aga temal on tunnistuseks Jaan Tops.

Ette astus Jaan Tops ja tunistas et tema on seda näinud kui Willem Lents on Josep Silma löönud 6 ehk seitse korda ehk ka weel rohgem aga pole ka lugend see läbi et tahnud Josepi abiks mina et mitte ei tema käest härga ära wõttaks.

Ette astus Willem Lents ja ütles wälja et tema on küll Josepid löönud aga ka Josep olla teda löönud. Härga oli tema sellepärast löönud et peaks Josepi käest lahti peasema ja omale saama.

Ette astus tunistuseks Karel Karri ja ütles wälja et Willem Lents on Josep Silma käest härga ära tahtnud wõta ja Josep on teda, Willemid ära lükand ja peale selle on Willem mõned hoobid pidsaga lönud Josepid ja ka härga.

Kohus mosistis et Willem Lents peab 6 rubla trahwi walla laeka maksma T.r.s. §1221 R.k.s. §43 Täh.

Sellepärast et armutumal kombel loomadega ümber käib ja ka nende kaitsjaid nuhtlema hakkab.

6 rubla trahwi muutetud ja 30 hoopi witsa nuhtlust antud.