Protokoll
LeidandmedEAA.2742.1.1
Kaader65
Daatum04.06.1873
Protokolli number12
Protokolli teema9. Sõim ja vägivald
Märkused

Möistus on täidetud 4mal Junil 1873

Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Jaan Nöurus Peakohtumees
Tönnis Ridebach Kohtumees
Kustas Kuuswald Kohtumees
Otto Martinoff Kirjutaja

Kaebas kohtu ette lesk naene Ann Willard,kes möisa teumaijas wabbadikkuks on,et möisa teumehhe Hans Pädami naene Liso on tedda ja temma tüttard Madlid hirmsaste söimanud ja keik suggu häbbematta sönnad luggenud.Hans Pädam tulnud wimaks ja akkand temma käest kinni ja wisand tedda öue mudda auku ja lönud russikaga selga.

Hans Pädami naene Liso tunnistas et Ann Willard ja temma tüttar Madli on tedda enne akkanud söimama,ning on siis wastamisse teine teist söimanud,Ann Willard olla nisamuti Lisole horad ning teised häbbematta sannad annud.

Hans Pädam tunnistas et temma tulnud tööld koio ja nemmad söimand ning rielnud koijas,temma akkand Ann Willardi käest kinni ja lükkand tedda öue ja üttelnud et temmal ei olle siin riidlemist ja söimamist ja mingi suggust wallitsust siin maijas.

Kohtu otsus.Kohhus katsus Ann Willardi ja Liso Pädamid loppetada,agga naad ei leppind,siis möistis kohhus neile trahwi;Liso Pädam maksab 25 kopp.walla laeka ja Ann Willard saab 12 tunniks wangi pantud,ja päelegi kohtu polest nomitud et temma,kui wabbadik teise toas ellab ja mitte teistega ei riidle.

Kohtu wan.Jaan Nöurus +++,körwasmehhed Tönnis Ridebach +++,Kustas Kuuswald +++,Kirjutaja Otto Martinoff/allkiri/