Protokoll
LeidandmedEAA.3277.2.3
Kaader4,5
Daatum03.03.1905
Protokolli number4
Protokolli teema
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
D Tikk Peakohtumees
Samuel Troon Kohtumees
Jüri Zukker Kohtumees

Prangli wallakohus, sell 3 Märtsil 1905 a. Juures oliwad: Kohtu eesistuja D. Tikk. Kohtu liikmed: Samuel Troon ja Jüri Zukker.

Ilmunud oliwad Krüüdneri walla liige Aleksander Hansu p. Sawisaar ja Ropka walla liige Peter Petri p. Märs - mõlemad elawad Krüüdneri wallas ja palusid järgmist leppingut kohtu akti raamatusse sisse kirjutada:

1. Krüüdner walla Ala-Waretjärwe talu omanik Alexander Sawisaar annab oma talu maast kätte näidatud piirides kahe wakkama maad, sellen arwu ka üks wäikene tükk heina maad, Ropka walla liikmele Peter Märs'ile rendi peale kahekümne wiie (25) aasta peale, see on 27 Aprillist 1905 a. kuni 25 Aprillini 1930 aastani.

2. Raha renti maksab Peter Märs iga aasta kaksteistkümmend (12) Rubla ja nimelt 1 Aprillil täiesti ette ära.

3. Selle maa tükki peale on Peter Märs ise omal kulul maja peale ehitanud, mis tema omanduseks jääb igal ajal.

4. Seda maatükki ei wõi Peter Märs ilma omaniku lubata teisele pruukida anda, niisama ei wõi tema saa omma maja kellekile müia, ei ka saab üürnike pidada ilma omaniku lubata.

5. Kui peaks juhtuma, et Peter Märs enne seda kondrati lõppu ära sureb, siis kestab see lepping tema perijate wahel edasi - nii sama jääb ka see lepping kintmaks kui Alex. Sawisaar omma tallu ükskõik mis näol teisele annab, ehk ära müib.

6. Kui peran 1930 a. uus kaup ei sünni poolte wahel, siis wõib Peter Märs, ehk tema perandajad, seda maja, mis tema ehitanud ära wiia, selle maa tükki pealt.

7. Kui peaks juhtuma, et Peeter Märsi, ehk tema järeltulejate seas kirjatöö tegijad peaks ette tulema, kes selle maa tükki peale elama asuwad, siis on omanikel õigus igal ajal seda kontrahti tühjaks tunnistada.

Aleksander Sawisaar [allkiri]

Peeter Märs [allkiri]

Prangli wallakohtu poolt saab selle läbi tunnistatud, et ülewel seisaw lepping on selle wallakohtule tuttawate isikute Aleksander Sawisaar ja Peter Märsi poolt üles antud ja nende soowi järele üles kirjutatud ja nendest oma käega alla kirjutatud. Nendel on õigus aktisid teha. Nendele on see lepping ette loetud kõwasti.

Kohtu eesistuja: T. Tik [allkiri]

Kohtu liikmed P. Troon [allkiri], J. Zukker [allkiri]

Kirjutaja Weski [allkiri]