Protokoll
LeidandmedEAA.1110.1.8
Kaader239
Daatum30.07.1881
Protokolli number703
Protokolli teema
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Maddis Erm Kohtumees
Abram Pärn Kohtumees
Tawet Kook Kohtumees

Sel 30. Julil. c. sub Nr 699 polele jänud Karel Oia kaebduses tulli kohtu ette Juhhan Kalson, Warralt, ja tunnistab niisamma, kui eespool Jaak Adosoon, on tunnistanud. Kumbgi polle öölnud, mis rahha se on.

Jaan Pohla Kawastult tulli kohtu ette ja tunnistab: niisamma kui Karel Ohwril on tunnistanud, et heinamaale tulles olnud Hindrik Seltermanni hobbune, leib ja tööriistad, agga Karel Oia olnud plank innimenne.

Karel Saaremaa, Jaani p. Warralt 18. a. wanna, leeritud, tulli kohtu ette ja tunnistab, et temma olnud juures, kui Karel Oia ja Hindrik Settermann ärra leppinud, ja maksnud Hindrik Settermann 15. rubla Karel Oiale, ja nõudnud Karel Oia weel 5. rubla, lõppeks 3. rubla., agga teine polle annud. ja olnud se maks 1 1/2 kuu heina teggemise rahha. Eddasi tunnistab Karel Saaremaa, et heina tehhes olnud Hindrik Settermanni hobbune töö riistad, söök ja ka riidet. Nende wahhel olnud ka lepping, et Hindrik Settermann ehhitab seppi paea üllesse, teewad ühhes tööd kus Karel Oia Hindrikud õppetab tööd teggema, ja piddanud 2. jaggu seppa tunnistust Hindrik Settermannile saama, ja 1. jaggu Karel Oiale

Hidrik Settermann on tänna kohtu ette tulnud agga Karel Oia puudub

Otsus: ueste Karel Oia ja Hindrik Settermann ettekutsuda

Maddis Erm, kohtumees

A. Pärn [Allkiri], "

Tawet Kook, "