Protokoll
LeidandmedEAA.1110.1.8
Kaader237
Daatum09.07.1881
Protokolli number698
Protokolli teema5. Kahjutasu
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Aron Krimm Peakohtumees
Maddis Erm Kohtumees
Tawet Kook Kohtumees
Josep Maddi Kohtumees

Mihkel Kübbar kaebab Josep Leppik peale, et 1879. a. käinud temma sellega koggukonna kohtus lehma kaewamise ülle, ja saanud selle ärralõpnud lehma assi ärra lõppetud, agga ärrakaewatud lehma assi jäänud poolele watamise peale. Kui temma sedda lehma seie saadik põttetanud on, siis nõuab temma, et Josep Leppik wõtku se lehm ommale, ja maksgu temmale 40. rubla, ja maksgu põttetamise rahha 25. rubla.

Josep Leppik kostab, et temma olnud sel korral walmis, se lehm wastawõtmas, kui se kaewleminne olnud, ja olleks takseritud hind 25. rubla wäljamaksmas, kui temma agga sel korral lehma polle annud, ei wõtta ennam nüüd lehma wasto, ja nimmetab, et lehmal ei olla keddagi muud wigga, kui passandada keigest

Peeter Paap tunnistab kohtu ees, et temma on nähnud, et Mihkel Kübbara lehm polle suuremat karjas käinud, waid olla wiggane.

Markus Allik tunnistab kohtu ees, et tema sest asjast kedagi ei tea.

Anna Tehwan tunnistab kohtu ees, et temma olnud sel korral Mihkel Kübbara juures teenimas, kui lehm ärrakaewatud, ja olnud lehm enni kaewamist terwe, mullu kewwade poole olnud lehm põddelik, ja seisnud koddu, süggise poole käinud karjas, ja tännawo seista lehm koddu koplis, süia tubliste ja olla priskem kui mullu,. Kewwade saanud lehm kül karja aetud, karjus öölnud agga peale selle,: ma sedda lehma karja e wõtta, ei jõua järrele käia.

/: jääb polele :/

A. Krimm [allkiri], pea
Maddis Erm, kohtumees

Tawet Kook, "
Josep Maddi, "