Protokoll
LeidandmedEAA.1098.1.1
Kaader87,88
Daatum10.06.1878
Protokolli number9
Protokolli teema17. Määratlemata
Märkused

Väike-Kareda; Köisi

Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Mihkel Netse Peakohtumees
Juhhan Würmer Abikohtumees
Jaan Themas Abikohtumees
P. Petersonn Kirjutaja

N: 9. 

Weike=Karreda koggokonna kohtus

sel 10.mal Juni 1878.

Kohto ette tulli Keusi külla Perremees Willem Silman, ja kaewas et temma olla omma sullasega Nellipühhi keskmisse pühha õhta pole Trumpi kõrtsi läinud Õllut joma, olla nattoke aega seal istund, siis on küssind Willem Silmani sullane omma perremehhe W.Silmani käest nattoke rahha, perremees Willem Silman on üttelnud, et tänna ma antsin sulle ühhe rubla, tänna ma sulle ennam ei anna. Olla agga teise perremehhe sullane nimmelt Mikko Jani sullane Karel Ened sedda kuulnud, et perremees Willem Silman mitte omma sullaselle rahha tahta anda, on üttelnud Karel Ened Willem Silmanile, miks sa temmale rahha ei anna, egga temma üks josik ei olle et sa temmale rahha kelad.

Et agga Karel Ened issi täis purjus olnud, ja seal Willem Silmaniga rido akkand, ilma et Karel Enedil olleks Willem Silmani ehk temma sullasega teggemist olnud. Ja peale selle pealegi Willem Silmani ninna katki lönud.

Kutsuti ette Karel Ened ja kohhus küssis se issi järrele essiti püdis wasta ajada, agga se ei tulnud pikkalt ette kui keik ni kui ees nimmetud wälja räkis. 

Peale selle kohhus moistis Karel Enedille 15 witsa hopi, mis ka sai täidetud. Ja sellega sai kohhus lõppetud.

Peawannema assemik M. Netse

Kõrwamees J. Themas

dito J. Würmer

Kirjotaja P. Petersonn