Protokoll
LeidandmedEAA.3089.1.3
Kaader63
Daatum23.05.1869
Protokolli number
Protokolli teema6. Töö- ja teenistussuhted
Märkused

Tulli Mõisa Aidamees ette ja Kaebas et olla Tuuleweskile      vilja jahvatada saatnud. Ja tahtnud Aidamees  jahvatus taggasi tuua. Kedda

Tuule Mölder ei olle andnud: Kuni Aidamees issi innimestega veski juren läinud ja tahtnud jahwatus ärra tooma. Siiski ei olla Mölder andnud.

Vait veel tullnud Ka Möldri naene weski peale ja sõimanud Aidameest halkajaks ning  teise roppu sõnnatega. Jaan Laumets mõisa Tuule Mölder sai ette Kutsutud. Kes kõnneles, et ta olla 23 vakka Rukkit ja 8 vakka Kaero vasta võtmas ollnud ja katsunud kas villi puhhas on.

Mis peale  Aida mees pahhaseks saanud, miks Mölder  vilja puhtuse järrel vatab.Üks vakk olla Mölder ärra puhhastanud.

Kos 1 1/2 toopi purru velja tulnud.Peale ka jäenud 11 wakka üllepea veel Möldri Kätte ja  teiset 12 vakka 2 on Aidamees ilma jahwamata ärratoonud. Küssinud Mölder noor Herra Käest .Kas need 6 wakka Rukkit mis veel weskile jäenud.Kas Mölder peab need seal ärra  puhhastama.Mis peale ka noor Herra on üttelnud et weski peal peab puhhastatud saama. 1. Tunnistas Gustav Annuk,et Mölder  olla

Keelnud vimast Kotti jahhu nenda Ka  Korma anda: Ütles ka Gustaw Möldri naene olla Aidamees häbbemattaks Kraatleks sõimanud.

2. Tunnistaja Jürri Kingsepp tunnistas et Mölder on keelnud jahvatus andma,vaid Sonniku tallo Mölder issi touma; ning olla Möldri naene Aidamees Kraatleks sõimanud.Rägis Möldri naene et olla Küll veski peal Käenud Kui ta Aidamehhe ja Möldrit pahhaseks Kuulnud olleva, ja siis olla ta  ülleüldse häbbematteks Kraatleks nimmetanud.Mõistis Kohhos et Mölder selle vastu pannimise pärrast peab Kaks Rubla hõbbedat vaeste laekan maksma.

                                                                                    Tõnnis Soiewa     +++

                                                                                    Karel Rosenberg +++ 

                                                                                     Jürri Priks            +++