Protokoll
LeidandmedEAA.3369.1.1
Kaader37
Daatum03.07.1867
Protokolli number57
Protokolli teema6. Töö- ja teenistussuhted
Märkused

Kahkwal sel 3 julil 1867

Kaiwas Jaan Parmson, et Gottlip Andresson om temma hendale se kewwade sullases kaubelnu sedda wisi, et kui Gottlib kõrzi jääb sis massab aastas Jaanile palka 16 rbl ja üts rbl käe rahhas. Ja kui Gottlib Parma Fritzi ma ostab sis tegge Gotlib Jaanile külwi mahha 1/2 wakka keswi ja 1/2 küllimitu linna seemet ja 50 kop käe rahha ja 1 rbl palk rahha. Ja nüüd om Gotlib Parma Fritzi maja saanu ja ei olle temmale mitte sedda külwi mahha tennu.

Ette tulli Gotlib Andresson ja ütel, et temma om Jaan Parmsoni sedda wisi hendale sullases kaubelnu 15 rubl palk rahha ja 1 rbl käe rahha ja olles häs meeles weel üts mat linna seemet lubbanu mahha külwa.

Tunistaja Hendrik Rummask ütel, et temma olles ni kulu, et Gotlib olles lubbanu kui Parma Fritzi maja saab sis Jaan Parmsonile külwi palka anda ni kui jo Jaan ütelnu om.

Tunistaja Kristjaan Kimmi ütel, et Gotlib olles Jaaniga ni kauba tennu, et aastas 16 rbl keige käerahhaga palka ja 1 mat linnaseemet mahha külwa ja kui Gotlib ka temmale hobbest and sis Jaan ommi päiwi ei wõtta.

Kohhus mõist, et tunistaja Hendrik Rumask Jaan Parmsonile suggulane om ei wõi tema tunistust täuwelikus arwata end saab saab tõise tunnistaja Krisjan Kimi perra Jaan Parmsonile rahha palk mõistetu ni kui lepnu omma.

Päkohtumees M. Musting
Jakob Lepland

Johhan Sepp