Protokoll
LeidandmedEAA.3212.1.13
Kaader2
Daatum27.11.1906
Protokolli number8
Protokolli teema7. Maade ja hoonete rentimine, mõõtmine ja pärandamine. Ehitamine. Suhted mõisa ja kroonuga.
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
O Müürsepp Peakohtumees
J. Truuts Kohtumees
P. Saag Kohtumees
J. Päri Kirjutaja

Ette ilmusiwad Rasina walla liikmed Wardja N26 talu omanik Ando Paabo poeg Kosapoeg ning Friedrich Hendriku poeg Rikka, kes palusiwad nende wahel seiswat rendi leppingut akti raamatusse kirjutada, mis järgmiselt käib.

$1.

Ando Koosapoeg annab Friedrich Rikkale omma Koosapoeg, päralt olewa Tamme-Kanno maa tükki ühes hoonetega rendile kolmme aasta peale, s.o. 23 Aprillist 1907 aastast kuni 23 Aprillini 1910 aastani.

$2.

Selle maa tükki eest maksab rentnik Rikka renti aastas kolmkümmend rubla iga aasta ette ära: 1 Aprillil esimene pool ja 10 Oktobril tõine pool.

$3.

Hooned selle rendi maa tükki peal ehitab ja teeb ümber nende omanik, aga parandab ainult rentnik Rikka.

$4

Kui omanik Koosapoeg soowib seda maa tükki ühes hoonetega kellekile ära müüa ning ostu kauba rentnikule ette näitab, siis on järgmine sunnitud see rendi koht ära andma omanikule ja Enne aga on sunnitud omanik rentnikule õigel ajal üles ütlema üles ütlemise seaduse järele ja.

$5

Arilik üles ütlemine aga wõib sündida 25 juulil wiimasel rendiaastal.

Et mõlemad isikud selle walla kohtule tuttavad on ja see siinane lepping üle 300 rubla ei käi, saab Rasina walla kohtu poolt tõendatud.

A. Kosapoeg [allkiri] Fr. Rikka [allkiri]

Eesistuja O. Müürsepp [allkiri], Liikmed J. Truuts [allkiri], P. Saag [allkiri], J. Kiipli [allkiri], Kirj. Päri [allkiri]