Protokoll
LeidandmedEAA.3257.1.5
Kaader21,22
Daatum17.03.1889
Protokolli number80
Protokolli teema7. Maade ja hoonete rentimine, mõõtmine ja pärandamine. Ehitamine. Suhted mõisa ja kroonuga.
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Kotta Piir Peakohtumees
Peeter Peedusoon Kohtumees
Kusta Saarwa Kohtumees
Juhan Rootslane Kohtumees
Juhan Wastalu Kohtumees

Peeter Lodesoon andis üles, et tema oma poolemaamehe Hindrik Pungaga 12 webruaril 1888 tehtud lepingud nõnda murda tahab, et iga üks omad hooned weab ja ehitab, ennegi kaiw pooleks kaiwa, ning palus kohtu seletust.

Hindrik Pung wastutas kaibuse peale, et loosi läbi tema majast wälja minema peab ja oma maja uuesti ehitama ning on nüid se oma jao peal sood puhastanu, kraawisi kaiwnud ning põllu peale mulda wedanu, seda üleüldse paremas teinud ei wõi tema lepingud tagasi wõtta ega ehituse abi maha jätta jääb lepingu põhjuse juure.

Selle peale ütles Peeter Lodesoon et tema loosi wõtnud ei ole, Hindrik Pung on ise wäljaminna tahtnud.

Hindrik Pung ütles selle peale et tema Peeter Lodessoni palwe peale on leppinud ja lubanud loosi tõmbamata talle wanna paika paigale jäia juures on olnud Kusta Saarwa.

Kohtumees Kusta Saarwa tunnistas et Hindrik Pung ja Peeter Lodessoon on lepingu teinud: Peeter Lodessoon jääb wanna maiia.

Mõiste: Peeter Lodessoon on ise lepingu teinud siis jääb tema kaibus Hindrik Punga wastu tühas ning on leping 12 Webruarist 1888 täita.

Mõiste kuulutadi kohtus käiatele T.R.S.R a 1860 §772-774 järele ja et Peeter Lodessoon rahul ei olnud, anti oppusleht wälja.