Protokoll
LeidandmedEAA.1144.1.2
Kaader6
Daatum01.02.1885
Protokolli number10
Protokolli teema4. Perekonna- ja pärimisasjad
Märkused

Kui kõrvuti asuvad sõnad märkida asukohaks ja isikuks, siis süsteem liidab üheks sõnaks ...

Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
K. Lõhmus Peakohtumees
Peter Pranz Kohtumees
Jaan Oppar Kohtumees

Ette tulli Marri Naggel, man saisja olli essä Jakob Naggel ja kaibas, et Michel Rästas lubbanu tedda hendale naises wõtta Küüni tema Marri Naggel mano maggama ja tennü temäle katsike latse tõine lats 2 näddalid wanas sanu ja ärra koolnu nink tõine lats elap weel nüüd, ent nüüd ei wõtwat Michel Rästas tedda ennamb naises sis nõwwap ristmise ja matmise kulu 25 Rbla nink 120 Rbla selle poia kaswatamises rahha mes elap, Michel Rästase käest.

Michel Rästas Wastseliinast ütles et mina ei ole mitte Marri Naggel lubbanu naises wõtta, ei ole ka temä mano maggama käunü ja ei ole ka temäle latsi soetanu enge Marri Naggel om jo liderliku ello piddanü ka jo enne pääkoolin käümist ja sedda woip ka tunnistada Samuel Wohlstein Missost ja Johann Niländer Wastselinast.

Marri Naggel ütles et Michel Rästas om minoga enne üts kõrd lihhalikult ellanü ja se olli 1 Januaril 1884 aastal ösel nink sellest tundse mina henda rasses jänu olewat.

Mõistet:

Michel Rästas peap Marri Naggel hääs latse ristmise ja matmise rahha 5 Rbla ja latse kaswatamise rahha 5 Rbla aastast kuni se poig 10 aastat wanas saase.

Se moistmine om §773 ja 774 perra kulutedu ja oppus leht wälja antu.

Pääkohtumees K.Lõhmus [allkiri]

Kohtumees Peter Prants [allkiri]

Kohtumees Jaan Oppar XXX

Kirjutaja J.Jõgewa

Michel Rästas 10 Rbla ärra masnud sel 2 Webr 1885.