Protokoll
LeidandmedEAA.1149.1.2
Kaader29
Daatum29.09.1839
Protokolli number
Protokolli teema7. Maade ja hoonete rentimine, mõõtmine ja pärandamine. Ehitamine. Suhted mõisa ja kroonuga.
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Jaak Pusse Kohtumees
Tõnnis Tõnnisson Abikohtumees
Jaak Mattisen Vöörmünder

Kaebbus olli Mõisa Herra polest, sest et perremees Juhkama Karel alladi joob omma maja tööst igga pool taggasi jääb ei olle majad aiad ning krawid säetusse järgi arritud omma tarwitusse perret ei pea nendel ka oiged palka ei maksa ja Walla Maggasiga nisuur wõlg on, et temma maja warrantus ei kanna sedda wälja, temma käemus Kubja Hans ennast käemehhest lahti wõttis, sest et Juhkama Karel üks hooletu innimenne on. Ka wald egga Kohtumehhed temma wõllade eest head ei olle, sest piddi Mõisa säetuse järgi tedda perremehhest lahti laskma ja üks teine ommale murretsema ja kulutus Kaarle tännase päewal Mõisa ja Koggokonna Kohtu polest et temma perremehhest lahti on ja temma warrantust näddala pärrast Maggasi ja muu wõllade eest müitud saab.

Juhkama Karel pallus et temmale antakse üks näddal aega ja lubbas 6 mal Oktoobri kuu päewaks üks sihhuke kaemees tua kes temma eest igga piddi hea on.

Selle palwe peäle anti temmale sedda aega ja kuluti temmale, et kui temma selle nimmetud peäwal käemeest ei too temma perremehhest lahti on ja selle järrele okksjon saab petud.