Protokoll
LeidandmedEAA.3257.1.4
Kaader147
Daatum23.12.1888
Protokolli number242
Protokolli teema2. Varalised tehingud; 3. Laenusuhted
Märkused

Vt kaader 157 protokoll 21

Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Kusta Saarwa Kohtumees
Peeter Kripsoon Peakohtumees
Jaan Ottan Kohtumees
Juhan Kuruk Abikohtumees

Mihkel Sternfeld Moisekatsist, kaibas et tema on 10 Decembril õhtu kella 8 aegu Ahja L. Mõtsküla Poolakese talul Daniel Otsingega niisuguse lepingu teinud, kui tema hobune lompab, siis wõib Daniel Otsing seda omale wõtta, aga kui Daniel Otsing seda tõeks teha ei wõi et minu hobune lompab, peab tema oma hobuse minule andma. Daniel Otsing ja käemehed läksid hobust waatama, ning ühes nõus minu hobust lompajaks tunnistades, wõtsid wägisi minu käest hobuse ära ja et Daniel Otsing mulle hobust muidu kätte ei annud, kuid et ostsin teda tagasi, selle pärast hend hobuse kliinikust tähe pääle toetades, et minu hobune mitte kunagi lombak ei ole olnud, nõuan mina lepingu järele nüid Daniel Otsingi käest kaks hobust. käemeesteks olid Joosep Hindriksoon ja Joosep Tiisler.

Daniel Otsing wastutas kaibuse peale, et tema on Mihkel Sternfeldiga ühes sõitnud selle hobuse peal kuni Loorits Mõtskülla Poolakese tallu ja sõidu peal märganud, et hobune lompab, selle pärast on tema ka küll niisuguse lepingu teinud nagu Mihkel Sternfeld üles annud on. hobust wäljas proowimas pole tema käinud ja töiste jutu peale (ja) on tema ka hobuse Stenfeldi käest ära wõtnud. Tunnistajaks andis tema üles nimetud käemehed ja Peeter Klaos ja Peeter Jakobi.

Otsus: Käemehed ja tunnistajad Joosep Hindriksoon Joosep Tiisler Peeter Klaos ja Peeter Jakobi 13 Januaril ette tallitada.