Protokoll
LeidandmedEAA.3257.1.4
Kaader137,138
Daatum25.11.1888
Protokolli number222
Protokolli teema6. Töö- ja teenistussuhted
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Peeter Kripsoon Peakohtumees
Kotta Piir Kohtumees
Peeter Pedosoon Kohtumees
Jaan Ottan Kohtumees

Iwan Limonow kaebas: Jaan Looga olewat tema käest Laari maja puu töö 100 rbl. eest teha wõtnud, aga ei tegewat seda ära ning nõuab, et kogukonna kohus teda sunniks seda kaubeldut tööd ära teha.

Jaan Looga wastutas kaebtuse peale, et tema nimetud töö 100 rbl. eest enda peale wõtnud, aga tema ei tule sellega wälja ja on pankrotiks jäänud. Umbes 20 rbl. eest on tööd tegemata jäänud ja 110 rbl. on tema peremehe Peeter Laari käest kätte saanud.

Peeter Laar andis üles, et tema Jaan Loogale 108 rbl. 50 Kop. wälja annud ja on see tegemata töö weel 30 rbl. wäärt, ning nõuab, et puutöö jalamaid tehtud saaks, sest tema on Iwan Limonow ja Denis Miksooniga ehituse kauba teinud ja wastutawad need selle eest; ühe kuu jooksul tahab tema, et puu töö walmis tehtud saab.

Mõiste: Jaan Looga peab selle puutöö, mis tegemata. ühe kuu jooksul ära tegema; aga kui Looga 8 pääwa jooksul tööjuure ei ole läinud, siis anawad Iwan Limonow ja Denis Miksoon selle töö ühe teise puutöödega kätte teha ning peab Jaan Looga seda tegemise hinda nende hääks wälja maksma.

Mõiste sai kohtukäijatele T.S.R. järel a. 1860 §772-774 kuulutud