Protokoll
LeidandmedEAA.2799.1.1
Kaader33
Daatum12.07.1874
Protokolli number
Protokolli teema3. Laenusuhted; 7. Maade ja hoonete rentimine, mõõtmine ja pärandamine. Ehitamine. Suhted mõisa ja kroonuga.; 14. Suhted kõrgemate kohtutega. Kriminaalasjade algatamine.
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Juhhan Lilleput Peakohtumees
Karel Woormunt Kohtumees
Ado Adams Kohtumees

Sel 12mal Julil 1874

Koik allamal nimmetud liiked antsiwad ülles et nendel krono wilja wöllade wastowaidlemist on

1, Jaan Korjus kes 3 setweriko rukkide wasto waidleb tunnistas et ta ei olla suggugi wötnud naene käinud ühhe korra samas ja tulnud tühjalt taggasi

2, Mihkel Walder kes 2 setweriko wasto waidleb ta tunnistas essiteks et enne Jürri päwa ta polle sanud ja teiseks tunnistas et ta teisest ja kolmandast sealitessest on kaks setwerikud sanud mis ommeti enne Jürripäwa jäggatud said.

3, Kadri Jöggi kes kaks setweriko wasto waidleb arwab kohhus et ta sest mitta ilma ei olle.

4, Jaan Reinmann kes 1 setweriko wasto waidleb tunnistas et ta kolmamast sealitsest on setweriko sanud ja 1 karnits on sestki weel taggasi wöetud ja ommeti köikide teades on teine sealites köige nappim olnud ja sealt iggal ühhel 1 karnits taggasi woetud.

5, Mart Mahhoment kes 2 setweriko wasto waidleb tunnistas et ta 3 mast sealitsest olla omma wennal 1 setwerik annud ja ommeti seisab se setwerik mis wennal antud teise sealitse jäos.

6, Juhhan Mahhoment kes 1 setwerik wasto waidleb tunnistas, et ta 3mast sealitsest on sanud ja olnud ka pudulinne.

Mihkel Lunden wanna tallitaja tunnistas köik willi mis on todud sanud on öigusse nimmel jäggatud. Ja abbi mees Jaan Swerde tunnistas ta on allati seal jäggamisse jures olnud kunni köik kottid tühjaks sanud.

Kohto peawannem Jaan Treier on sedda jaggamist ja wilja möetmist pealt näinud.

Walla kohto otsus on se et kellegi tunnistused selged ei olle waid kogguni kahtlassed wälja näwad peab igga üks kis, ja kellel selle wasto nüüd ehk pärrast weel peaks tullema peawad igga üks ommad wöllad ärra tassuma.

Kegi ei olle sellega rahhul waid nöuawad kihhelkonna kohhut.

Koos ollid kohto peawannem

Juhhan Lilleput

Karel Woormund

Ado Adams