Protokoll
LeidandmedEAA.2626.1.13
Kaader8
Daatum03.03.1868
Protokolli number
Protokolli teema8. Varavastased kuriteod; 9. Sõim ja vägivald
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Jaan Ausmees Peakohtumees
Mart Ausmees Kohtumees
Jaan Rebbane Kohtumees

1. Sin tulleb kohtu laua jure Kajust Kriu saana Jaan Kriu ja Ärrismä sana Dõnnu Jaan Kabbug Kustas Dam kue parrast ja teiset 2 ej olle dulnut.

2. Sin pärrib Mart Ausmees Jaan Pessuri kääst 5 küllimittu kaera ja se kaisk

3. Sin astub Jaan Pessur Herküllast kohtu laua juurre ja ej lubba mitte maksa ja dunistab et demma oppune ej olla neet kaerrat mitte söönt.

4. Sin astub kohtu laua juurre Jürri Irg ja kaebbab et demma perremees Kerbu Atu Raut on demma põlwe otsa wöö rihmaka löönt ja särki lõhki kiskunut.

Sin mõistab peakohtumees Jaan Ausmees kõrwamees Mart Ausmees kõrwamees Jaan Rebbane et Atu Raut peab Jürri Irgkile särki kini labbima ja rihma obi eest 60 kobbikkat walla laeka sisse drahwi maksma.

5. Sin astus kohtu laua ette Jürri Pahman ja kaebab et Jaan Pessur on Jürri Pahman oppuseka sallaja ilma temma deatmata wõtnut ja omma põltu äästant. Setta dunnistab Kai Kingisseb.

6. Kaebab Jürri Pahman et Jaan Pessur on omma wenna Mihklka 2 aku koormat ärra warrastanut setta duinnistab Jaan Arru ja Hans Põlt.

7. Jürri Pahman kaebab et Mihkel Pessur on demma õunat aejas minnewal süggise ärra warrastant ja üks õnnabu awu mah kärristant. Setta dunnistab Pritrik Sommer 1868.

pea kohtumees Jaan Ausmees +++

kõrwamees Mart Ausmees +++

Jaan Rebbane +++