Protokoll
LeidandmedEAA.3277.2.3
Kaader50,51
Daatum08.04.1910
Protokolli number4
Protokolli teema7. Maade ja hoonete rentimine, mõõtmine ja pärandamine. Ehitamine. Suhted mõisa ja kroonuga.
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
K Pala Peakohtumees
D Hargi Kohtumees
P Keis Kohtumees
J Weske Kirjutaja

Rendi lepping.

1. WanaPrangli walla liige Aleksande Wassili p. Potahof ja Jaan Jüri p. Pehk wahel on lepping tehtud, mille järele Potahof annab rendi peale üheks aastaks WanaPrangli walla Willemi Nr 29 talu Jaan Pehkile ja maksab Jaan Pehk raha renti 200 rubla ja nimelt pool 1 April 1910a. ja 1 oktob 1910a. teise poole

2. Rentnik peab talu nurmed pidama nagu seeni on olnud; rukki peab heasti tehtud saama, hästi kaswawa seemnega hästi haritud maa peale, mitte wähem kui 10 wakkamaad ja ristikheina peab olema ka 10 wakkamaad, mille 1911a. kewadel külwab rentnik oma hea seemnega. Linnu woib teha rentnik 5 wakkamaad. 

§3. Kõik kindkorrad ja walla orjused peab rentnik ära täitma. ja ka hooned parandama ja aiad korras pidama.

§4. Willemi talu maast jääb ära Karl Willeri pruukida praegused 6 wakkamaad ja weel üks wakkamaa põllu maad (tee weerest Willeri maa weerest Karl Willeri heaks). 

§5. Omanikule jääb talus waba eluruumid tarwitada talu eluruumides, nimelt kõige tagumine tare ja osa keskmisest kambrist. 

§6. Kui ristikheina seemneid maha ei külwa rentnik kewadel 1911a., siis peab andma omanikule 80 naela ristikheina seemneid, mida wiimane maha külwab õigel ajal.

A. Potahof [allkiri]

Jaan Pehk ei oska kirju, tema eest kirjutas alla tema palwe peale: J Rosentaal [allkiri]

Selle kohtrahi on teinuwad Aleks. Patohof ja Jaan Pehk oma wahel, see on nendele ette (kirjutatud) loetud ja allakirjutatud Aleksander Potahofist oma käega ja Juhan Rosentalist. Jaan Pehk palwe peale - see saab Prangli wallakohtu poolt tunnistatud. Selll 8 April 1910a. 

Kohtu eesistuja: K. Pala [allkiri]

Kohtu liige: D. Hargi [allkiri] P. Keis [allkiri]

Kirjutaja JWeske [allkiri]

[Ääremärkus: Nr 4]