Protokoll
LeidandmedEAA.2529.1.3
Kaader70
Daatum21.01.1899
Protokolli number4
Protokolli teema2. Varalised tehingud; 7. Maade ja hoonete rentimine, mõõtmine ja pärandamine. Ehitamine. Suhted mõisa ja kroonuga.
Märkused

1899 aasta Januari kuu 21 päewal ilmusid Wäätsa walla kohtusse Kirna mõisa omanikkude Baronesside Pilar v. Pilchaude usaldusmees Wolfgang v. Witte ja Kirna  mõisa järele olewa "Männaru" talukoha rentnik  Mihkel Tamman, mõlemad kohtule isilikult tuntud, ja palusid kohut aktiraamatusse üleswõtta endi suusõnalist mahategu, mis järgmine on:

1899 aasta Aprillikuu 23 päewast peale annab Mihkel Tamman  "Männaru" talukoha kõige hoonete ja muu selle kõrwas käiwa asjadega Kirna mõisale tagasi ja ütleb ennast nimetud päewast lahti kõigest pärimisest selle koha kohta, aga Kirna mõis annab talle Jüripäewal tagasi sissemaksetud kautsjoni kakssada (200) rubla  

W. v. Witte /allkiri/

Mihkel Tamman ei oska kirjutada .

Et see mahategemine on pärast aktiraamatusse üleskirjutamist pooltele ette loetud ja Wolfgang v. Witte poolt alla kirjutatud, ja et Mihkel Tamman tema ülesandmise järele, kirjutada ei oska, tunnistab Wäetsa walla kohus.

Kohtu Eesistuja A. Ehrenwerth /allkiri/

Kohtumehed  R. Krusberg /allkiri/ W. B... (ei loe välja) /allkiri/

Kirjutaja Pommer /allkiri/