Protokoll
LeidandmedEAA.2742.1.1
Kaader33,34
Daatum07.09.1870
Protokolli number13
Protokolli teema10. Muud üleastumised
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Jaan Tiismann Peakohtumees
Jaan Wingelmann Kohtumees
Jaan Willard Kohtumees
Otto Martinoff Kirjutaja

Allo Moisa Herra von Lielienfeldt kaebas kirjaga sisse et Widreku Jürri Wiikberg on leikusse jures wastane olnud ja pallus Kohhut Jürri Wiikbergile walla laeka trahwi möista.

Sai ette kutsutud Allo Möisa Junkur Anton Paber.Kohhus küssis kas Widreku Jürri Wiikberg on wastane leikusse jures olnud? Anton Paber kostis:Minna ütlesin Jürrile minne sinna leika se tük mis seal al heinama äres on keige enne ärra,se on poole küllimitto ma suur agga ma arwan selle eest et ta rissune on,sulle ühhe küllimitto ma eest,ja läksin siis arra.Tullin pärrast watama kas Jürri olli ärra leikanud,agga Jürri polnud ühti leikanud! Läksin siis temma jure ja küssisin? kule Jürri mis sa ei olle sedda rukkist seal mitte ärra leikand.Jürri kostis:Minna sedda tükki ei leika mis teistest on järrel jänud.Minna ütlesin!sinna pead leikama.Jürri ütles minna ei leika sedda tükki mitte.Minna ütlesin ?Ma sind Jürri ei prugi mitte sinno sullane ja tütruk tullewad leikawad selle rukki ärra.Jürri ütles minna ei tulle isse egga lasse sullast ja tütrukut ka tulla! siis ma läksin ja kaebasin sedda Herrale.

Ette kutsutud Widreku Jürri Wiikberg.Kohhus küssis ? Kas kaebtus on tössi ? Jürri Wiikberg ei woinud ühtigi ennast wabbantada.

Kohto moistus.Kohhus möistis Widreku Jürri Wiikbergile 1 rubl walla laeka trahwi.Ollid otsussega rahhul.

Peakohtowannem:Jaan Tiismann +++,Körwamehhed:Jaan Wingelmann +++,Jaan Willard +++,Kirjotaja Otto Martinoff(allkiri)