Protokoll
LeidandmedEAA.3277.2.3
Kaader47
Daatum14.01.1910
Protokolli number2
Protokolli teema2. Varalised tehingud
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
K Pala Peakohtumees
I Troon Kohtumees
Juhan Weske Kirjutaja
J Wirmann Kohtumees

14 Januaril 1910a. olliwad ilmunud WanaPrangli walla liige Peter Jüri p. Steinbach ja Aakre walla liige Peter Jaani p. Aleksanderson, kes palusiwad nende wahel maha tehtud leppingut kinnitada

§1. Peter Steinbach müib ära Peter Aleksandersonile tema perast olewa majakese ja laut, mis on ehitatud WanaPrangli walla Lillo talu maa peale summa ükssada wiisteiskümne (115) rubla eest ära, ühes rukkiga, mis on selle maja juures maha tehtud; ka sõnnik peab senna jääma. 

§2. Ära andmine peab sündima kõige hiljem 23 April. 1910a. Peter Aleksandersonile

§3. Raha maksab Peter Aleksanderson ära: täna wiiskümmend (50) rubla; 14 Märts. 1910a. weel 50 rub. ja 15 rub. saab 23 April 1910a., kui kõik heasti kätte on antud. 

§4. Selle juures olli ka ilmunud Ann Steinbach Jüri lesk, kes lubas seda müimist omalt poolt, aga nõuab et 30 rub. sellest rahast tema heaks saab eraldi wälja antud. Peter Jüri p. Steinbach lubbab küll 30 rubla sellesst rahast oma emale, Ann Steinbachile.

§. Lilu talu omanik Jaan Nahk oli ilmunud ja lubab seda leppingut teha. 

PSteinbach [allkiri] Peeter Aleksanderson [allkiri]

Jaan Nahk [allkiri]

Ann Steinbach ei oska kirja tema eest kirjutas alla tema palwe peale: I. Lilla [allkiri]

Et see lepping on tehtud selle wallakohtule tuttawate isikute Peter Aleksandersoni, Peter Steinbachi, Ann Steinbachi ja Jaan Nahk wahel, nendele ette loetud ja nendest oma käega allakirjutatud, nendel on õigus aktisid teha, see kõik saab Prangli wallakohtu poolt tunnistatud.

[Ääremärkus: Nr 1.]

Kohtu eesistuja: K. Pala [allkiri]

Kohtu liige: JWirmann [allkiri] ITroon [allkiri]

Kirjutaja JWeske [allkiri]