Protokoll
LeidandmedEAA.3277.2.3
Kaader46
Daatum17.12.1909
Protokolli number13
Protokolli teema2. Varalised tehingud; 7. Maade ja hoonete rentimine, mõõtmine ja pärandamine. Ehitamine. Suhted mõisa ja kroonuga.
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
D Hargi Peakohtumees
I Troon Kohtumees
Juhan Weske Kirjutaja
P Keis Kohtumees

Lepping.

17 Detsembril 1909a. olliwad ilmunud Weski walla liige Jaan Petri poeg Keedus ja Haslawa walla liige Karl Juhani p. Klaosen, kes palusiwad oma wahel järgmist leppingut kinnitada:

Karl Klaosen on ära ostnud Jaan Keeduse maa peal olewa Maali Keeduse majakese 100 rubla eest ja asub senna elama kohe, aga Maali Keedus jääb senna weel elama kuni 23 April 1910a. Jaan Keedus, kui Weski walla kula talu omanik, lubab küll Karl Klaosenil seda majakest osta ja senna elama asuda. 

Jaan Keedus annab rendi peale Karl Klaosenile omast Kulla talu maast, mis on ümber selle majakese, kätte näidatud piirides kolm (3) wakkamaad põllumaad ja üks (1) wakkamaa heina maad ja maksab Karl Klaosen renti iga aasta Jaan Keedusele 16. rub., nimelt: 1 Aprillil ja 1 oktobril pool, see on kaheksa (8) rub. ette ära. Kui Karl Klaosen warastama hakkab, ehk oma juures kahtlasi isikuid peab; renti õigel ajal ära ei maksa; ehk oma woliliselt mõtsa raob, siis on see kohtraht tühi ja peab Karl Klaosen kohe ära minema ja oma majakese ära wiima Kula talu maa pealt.

Tee peab koha juurde olema ja jääma.

Kui Karl Klaosen kontrahti täiesti on täitnud siis ei ole Jaan Keedussel ei ka tema järel tulejatel peale 23 April. 1928 (kahekümne kaheksa) aasta, kui see rendi leppingu aeg ära lõppeb, ilma Karl Klaoseni lubata renti selle maa tükki eest kõrgendada, waid jääb endise rendiga edasi.

Jaan Keedus Peetre poig [allkiri]

Karl Klaosen Juhani poig [allkiri]

Et see lepping on tehtud Prangli wallakohtule tuttawate isikute Jaan Petri p. Keedus ja Karl Juhani p. Klaoseni poolt, nendele ette loetud ja nendest oma käega allakirjutatud; nendel on õigus aktisid teha, kõik see saab tunnistatud Prangli wallakohtu poolt allakirjutamise läbi.

WanaPranglis, 17 Dets. 1909a.

Po reestru Nr 13.

as. Kohtu eesistuja: DHargi [allkiri]

Kohtu liikmed: P. Keis [allkiri] ITroon [allkiri]

Kirjutaja JWeske [allkiri]