Protokoll
LeidandmedEAA.3277.2.3
Kaader45
Daatum03.12.1909
Protokolli number12
Protokolli teema2. Varalised tehingud; 3. Laenusuhted
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
K Pala Peakohtumees
I Troon Kohtumees
Juhan Weske Kirjutaja
D Hargi Kohtumees

3 Detsemb. 1909a. olliwad ilmunud WanaPrangli walla liikmed Kusta Kristjani p. Steinwald ja Jüri Juhani p. Ralja, kes oma wahel alljärgneva leppingu tegiwad, mis maksew on mõlemate poolte wahel:

§1. Kusta Steinwald on käsinikuks heitnud Jüri Raljale 300 rub. laenu juures, mis Jüri Raljal on laenatud Tartu laenu ja hoiu Ühisusest, ja Jüri Ralja annab pandiks Kusta Steinwaldile nimelt:

Ühe hobuse (must mära hobune) hind 125 rub. ja kaks punast lehma, hind a' 60 rub. - 120 rub. summa kakssada nelikümmend wiis (245) rubla, ning Jüri Ralja kohustab ned loome heas korras alles hoidma, seeni kui wõlg maksetud on Tartu Laenu ja hoiu Ühisusele täiesti. 

§2. Kusta Steinwald ja Jüri Ralja annawad teada et ükski ei tohi neid ülewel nimetatud loome ära wõtta ei ka Jüri Ralja wõlgade eest aresti alla panda ei ära müia, kuni wõlg on maksetud Ühisusele.

Kusta Steinwald [allkiri]

Jüri Johani p Ralja [allkiri]

Et see lepping on tehtu Prangli wallakohtule tuttawate isikute talupoegade Kusta Kristjani p. Steinwaldi ja Jüri Juhani p. Ralja wahel, nendele ette loetud ja nendest oma käega allakirjutatud, mille juures nemad kohustasiwad seda täitma; nendel on õigus aktisid teha, see kõik saab Prangli wallakohtu poolt tunnistatud.

WanaPranglis, 3Dets. 1909a.

Po reestru Nr 12.

Kohtu eesistuja: K. Pala [allkiri]

Kohtu liikmed: ITroon [allkiri] DHargi [allkiri]

Kirjutaja JWeske [allkiri]