Protokoll
LeidandmedEAA.2559.1.13
Kaader8,9
Daatum10.03.1911
Protokolli number8
Protokolli teema2. Varalised tehingud
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
J. Aben Peakohtumees
R. ? Kirjutaja

Üks tuhat üheksa sada üheteistkümnendamal aastal kümnendamal paastu kuu päewal ilmusiwad Loona walla kohtu ette Loona wallast Auula külast taluinimesed Johan Karli p. Tamses ja Miina Aleksandri naene Kiider ja awaldasiwad eneste wahel all järgnewad kaupa, et Juhan Tamses annab oma wabatiku koha "Kuru NXXXXI talun. Miina Aleksandri n. Kiiderile igaweseks päranduseks kõige rendi ja ostu õigusega ja kõige selle koha peal olewate elu majadega, selle tingimisega, et Miina Kiider lubab teda kuni surmani toita, katta kuni surmani haasti ümber käija ja ära matta. 

Juhan Karli p. Tamses lisas sija juurde, et kui Kiider seda kohta ära tahab müüja, siis leppingu tühjaks läeb. Juhan Tamses, Miina Kiider

1911 aastal 10 paastu kuu päewal Loona walla kohus tunnistab, et see sinane suus sõnaline lepping, mis Loona walla kohtu I jau akti raamatusse N8 alla on sisse kirjutud on Loona wallas Auula külas elutsewate taluinimeste Juhan Karli p. Tamses ja Miina Aleksandi p. Kiider wahel kokku seatud, kes kohtule palelikult tuntud on ja kes selge mõistuse juures oliwad ja kes oma enese all kirjadega kinnitasiwad, kus juures kohus ka õigeks tunnistab, et see sinane lepping on leppingu tegijatele ette loetud.