Protokoll
LeidandmedEAA.2559.1.13
Kaader7,8
Daatum10.03.1911
Protokolli number7
Protokolli teema2. Varalised tehingud
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
J. Aben Peakohtumees
R. ? Kirjutaja

Üks tuhat üheksa sada üheteistkümnendamal aastal kümnendamal paastu kuu päewal ilmusiwad Loona walla kohtu ette Loona wallast, Piila külast talumehed Aleksei Kirilli p. Mänd ja Mihail Marija p. Mets, ja awaldasiwad eneste wahel all järgnewad kaupa, et Aleksei Mänd müüb oma "Mõisniku N1" talukohast, mis Loona wallas Piila kroonu mõisa järele on, igast põllu osast ühe kolmandiku osa, igast einamaast ühe kolmandiku osa ja igast karjamaa jäust ühe kolmandiku jau (nelja saja /400/ rubla maha tõmmatud) kolme saja /300/ rubla eest igaweseks päranduseks kõige rendi ja ostu õigusega ära. Nii ett need põllud, mis Metsa käes 1910 aastal pruukida on olnud ja ka need einamaad mis 1910 aastal pruukida on olnud ka igaweseks ajaks Metsa kätte pruukida jäewad.

Kumps pool kaubast taganeb - maksab teisele /100r./ sada rubla kauba murdmise eest. Pelae kirjutud "kolme saja /300/ rubla. Mihail s. Marja Mets (slaavi tähtedes) Aleksei Mänd kirja ei oska tema eest kirjutab alla Jakobson.

1911 aastal 10 paastu kuu päewal Loona walla kohus tunnistab, et see sinane suu sõnaline lepping, mis walla kohtu I jau N7 alla akti raamatusse on sisse kirjutud on Loona wallas Piila külas elutsewate talumeeste Aleksei Kirilli p. Mänd ja Mihail Marija p. Mets wahel tehtud, kes kohtule palelikult tuntud on kus juures ka kohtu õigeks tunnistab, et see suusõnaline lepping on leppingute tegijatele ette loetud kes selge mõistuse juures oliwad ja kes oma all kirjadega seda tunnistawad / kinnitasiwad Mihail Mets oma käega, aga et Aleksei Mänd kirja ei oska, siis kirjutas tema eest tema palwe peale alla Nikolai Jakobson, kes Kärla walla järele on ja kes Loona wallas elab ja kohtule palelikult tuntud on.