Protokoll
LeidandmedEAA.2559.1.13
Kaader6,7
Daatum03.03.1911
Protokolli number6
Protokolli teema2. Varalised tehingud
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
J. Aben Peakohtumees

Üks tuhat üheksa sada üheteistkümnendamal aastal kolmandamal paastu kuu päewal ilmusiwad Loona walla kohtu ette Loona wallast, Kaarma külast talumehed Mihkel Peetri poeg Kukk ja Priidu Jaani p. Pilter ja awaldasiwad eneste wahel all järgnewad leppingud: Et Mihkel Peetri poeg Kukk annab omast /talukohast/ "Matsi N19", mis Kaarma külas "Reia" Pallu Panga, Kaarma-Wana mõisa järele on,  kõigest selle koha peal olewatest majadest; Elu majast, mis /100 rubla/ sada rubla Kahest hoonest, mis 40 rubla waert on ja kõigest selle koha järele raud warast, mis sada kümme rubla /110/ waert on poole talus Riidu Jaani p. Pilter'ile igaweseks päranduseks "Matsi N19" talukohast poole kõige ostu ja rendi õigusega.

Selle tingimisega, et kumma kätte elu maja pruukida jäeb - maksab teisele poole see on /50/ viiskümmend rubla selle wäärtusest.

Kumps kaubast taganeb, maksab teisele kaks sada rubla /200/ kauba murdmise eest. /Peale kirjutud "talukohast"/ Riidu Pilter, Mihkel Kukk kirja ei oska tema eest tema palwe peale kirjutas alla P. Kaasik

1911 aastal 3 paastu kuu päewal Loona walla kohus tunnistab, et seesinane suu sõnaline lepping, mis walla kohtu I jau N 6 alla on sisse kirjutud on Loona wallas Kaarma külas elutsewate talumeeste Mihkel Peetri poeg Kukk ja Priidu Jaani p. Pilter wahel tehtud, kes kohtule palelikult tuntud on, kus juures kohus ka õigeks tunnistab, et see suusõnaline lepping on lepingu tegijatele ette loetud, kes selge mõistuse juures oliwad ja kes oma allkirjadega kinnitasiwad Priidu Pilter oma käega, aga et Mihkel Kukk kirja ei oska, siis kirjutas tema eest tema palwe peale alla Peeter Kaasik, kes Medla külas Loona wallas elab ja kes kohtule palelikult tuntud on.