Protokoll
LeidandmedEAA.2541.1.3
Kaader4,5
Daatum11.02.1870
Protokolli number4
Protokolli teema9. Sõim ja vägivald
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Andres Juntsohn Peakohtumees
Mart Wenno Kohtumees
Jaan Södi Kohtumees
Mart Arrak Kirjutaja

4) Mustla kiwwi körtsi perrenaene Lisa Eisenberg kaewas et pühha päe öhto sel 1mal Webroaril tullid Saarnakörwe 3 meest Jaak Waks  ja moisa Karjane Pretik Tamkörw meile ja Metsawaht Hans Tas tulli ka pärrast, siis Hans Tas hakkas seal söma ja hantis teistele ka. Siis wöttis 1 korten wina siis ma lükkasin tedda tagga toast wälja, siis temma küsis minno tütrukutte käest kuidas witto terwis on ja ütles mulle sinna pölle tütrukütte egga körsi egga letti walitseja ja ähwar mind kurja sannatega ma tahhan sulle näitada. Siis wöttis Pretik Tamkörw 1/2 kortent wina ja Hans Nömme antis sedda temmale siis ütles Hans Tas minna sedda wina ei tahha se on nago kitse kussi. Sul on 10 letti Kui kel 10 sai siis saatsin tütruko kohto mehhe järrel sedda tülli löbbetama

Mustla körsi tütrukud Kai Ohlo ja An tunnistasid et Saarnakörwe metsawaht Hans Tas küsis meie käest kuida witto terwis on, ja ütles perenaesele sinna pölle tütrukutte, egga körsi egga letti wallitseja ja perrenaene lükkas tedda tagga toast wälja, siis Hans Tas ütles ma tahhan sulle näidada, ja ütles, kui Hans Nömme temmale wina pakkus se on kitse kussi ja ollid keik kunni kel 12 seal körsis.

Hans Nömme tunnistas, et Pretik Tamkörw wöttis 1/2 kortend wina andis mulle ja minna pakkusin Hans Tassile temma ütles minna sedda wina ei tahha se on nago kitse kussi. Tallitaja abbimees Mart Ulla löi mind 1 hoob. Saarna körwe Karjane Pretik Tamkörw ja Jaak Waks tunnistasid, meie ollime seal Mustla körsis enne kui Metsa waht Hans Tas Wotjalt sinna tulli siis hakkas söma ja handis meile ka ja tahtis tagga toast korten winaei hantud lukkati wölja siis wöttis letti pealt 1 korten wina ja pärrast ütles kui siin 3 letti on siis ma siit wina ei wötta ja körsi naene ütles Hansule Pargal siis ollime seal kui tallittaja abbimees Mart Ulla sinna tulli ollime kunni kel 12 sai te mehhed olli ka, muud meie ei tea.

Sarna körwe metsawaht Hans Tas tunnistas, minna tullin pühhapäe öhto kel 7 Wotjal musta körtsi küsisin tütruku käest kuida terwis on, siis hakkasin söma ja wötsin korten wina ja tagga ei hantud siis wötsin letti pealt kui kel 12 sai siis läksime ärra muud keddagi ma ei öölnud.

Tallittaja Abbimees Mart Ulla tunnistas Pühhapäe öhto sel 1mal Webroaril kel 10 tulli Mustla körtsi tütruk meile ja minna läksin sinna sedda tülli selletama siis Hans Nömme ei jäenud waid ma ma löin tedda üks hoop, kui ma seal selle tülli sain selletand siis te mehhed, küssisid körtsi mamma mis kel on Lisa ütles 3 werend 12 teist kümmend, siis ütlesid otame weel nattoge kas naad lähwad siid ärra, selle peale istus Hans Tas mahha ja ütles nootame siis mis siis tulleb kas södda wöi mis kui kel jo 12 löönd olli siis läksid keik need mehhed sealt omma koio.

Selle asja moistis koggokonna ohhus et nemmad pühhapäe öse seal tülls ja lakkumas olnud, et Sarnakörwe moisa karjane Pretik Tamkörw maksab 1 rubla 50 koppik trahwi ja Jaak Waks ka 1 rubla 50 koppik trahwi laggomesse pärrast ja söimamesse ette ka 1 rubla 50 koppik ja Hans Nömme 10 hobi witso.

POOLELI