Protokoll
LeidandmedEAA.3277.2.3
Kaader43
Daatum08.10.1909
Protokolli number8
Protokolli teema2. Varalised tehingud; 4. Perekonna- ja pärimisasjad
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
K Pala Peakohtumees
P Keis Kohtumees
Juhan Weske Kirjutaja
J Wirmann Kohtumees

Ilmunud olliwad WanaPrangli walla Kitse talu omanik Jaan Andrese p. Orrin ja tema ema Anna Danieli t. Simenson, esimese mehe järele Orrin ja palusiwad järgmist nende wahel maha tehtud leppingut akti raamatuse kirjutada ja kinnitada. 

Jaan Andrese p. Orrin on tagasi saanud oma ema Anna Siimensoni käest see ükstuhat rubla, mis tema, ASiimenson, sai Jaan Orrina käest Prangli wallakohtu protokolli järele 23 Juul. 1909a. Nr 7 ja Jaan Orrin annab omale emale pruukimiseks kuni surmani, kõik need maad (põllud ja heinamaad) WanaPrangli walla Kitse talust mis täna päewani Ann Siimensoni käes on olnud ja praegu ongi ilma tasuta, selle ühetuhande (1000) rubla raha eest, mis ema käest on saanud täna päewal. 

WanaPranglis, 8 oktobril 1909 aastal.

Ann Simenson [allkiri]

Jaan J? Andrese poeg Orin. [allkiri]

Ükstuhat üheksasada üheksandal aastal oktobri kuus kaheksandamal päewal on see lepping kinnitamiseks ette pantud Jaan Andrese p. Orrin ja Ann Siimensoni läbi; on nendele ette loetud ja nendest oma käega allakirjutatud; nemad on mõlemad isiklikult tuttawad wallakohtule ja nendel on õigus aktisid teha. See kõik saab tõendatud Prangli wallakohtu poolt. See lepping on peranduse akti kohta tehtud ja kinnitud. [Ääremärkus: Nr 8]

Kohtu eesistuja: K. Pala [allkiri]

Kohtu liige: P. Keis [allkiri] JWirmann [allkiri]

Kirjutaja JWeske [allkiri]