Protokoll
LeidandmedEAA.1110.1.2
Kaader68,69
Daatum15.03.1857
Protokolli number40
Protokolli teema3. Laenusuhted
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Juhhan Moor Peakohtumees
Jürri Bringfeld Kohtumees
Daniel Kook Kohtumees

Ann Kool mittme mehhe wasto wõlla noudmisse pärrast.

Keiserlikko I Tarto Kihhelkonna Kohto kässo peale mis 18. Webruaril s.a. nummer 269 al on antud sai ette wöetud Rannamoisa möldri lesse Ann Kooli kaibdusse assi mittme Allatskiwwi Koggodusse innimette wasto wölla nõudmisse pärrast. Olli kaebaja jo minnewal redil ette kutsutud nenda agga kui temma wägga ilda kohto ette ilmus ei woinud muud tehtud sada kui agga nende nimmed ülles panna kelle peale kaebdus tösteti ja neid tänna päwaks ette tallitada.

Ilmusid siis Kohto ette ja wastasid kaebdusse peale:

Sahka Alluska /: Aleksei Saweljew :/ kelle käest 45 1/2 k. nõuda: _ ei tea sest wöllast middagi.

Rotsi Tarrast /: Samen Tarasjew :/ kelle käest 7 kop. nõuda: on isse surnud ja ei tea temma poeg sest wöllast middagi.

Sahka Senka käest on 49 k. h. nõuda, nisuggust meest agga siin ei olle leida; kui sesammo Mischka Senka on, kuddas moldri naene arwab, siis on se jo ammo surnud. 

Musti Jürri /: Jürri Must:/ kelle käest 73 k. sada üttles et sedda wölgo jo ammogi tassunud ühhe seaga; selle sea müinud Koolile 1 r. eest ärra ning tommanud Kool siis 73 kop. sest hinnast mahha, 27 kon. Mustile kätte andas:_ Ann Kool üttleb selle wasto et Musti käest sigga millal-gi ei olle ostetud;_ ei wöi möllemad agga tunnistust tua et könned õiget._ 

Tomas Lätt kelle käest 1 r 4 k. saadu on üttleb et se rahha siin Koggokonna kohto pea Jaan Kusiko ees olle ärra maksetud sanud Kooli kätte:_ Nenda kui Kusikud praego siin ei olle, on temma ette tallitada selle asja sees omma tunnistust andma.

Ollid siis weel kohto ette ilmu matta jättnud Mikolka Jefim Rootsist ja Tomas Sänd kellest möllemittest kohtomehhed öiete ei teadnud kes nemmad on ja kelle ülle uut järrele kulamist on tehha.

Sai se peale Ann Koolile käsk antud tullewal kohtopäwal jälle ette tulla et praego nimmetud meestega ja Josep Koogiga ennast selletada ning siis kohto otsust kulda;_ nenda kui Annel agga wöimalik ei olle tullewal redil seija tulla, sai kohhus 3dama Aprilini seisma jäetud.