Protokoll
LeidandmedEAA.2559.1.15
Kaader11
Daatum22.06.1917
Protokolli number4
Protokolli teema2. Varalised tehingud
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
A. Gerban Peakohtumees
I. Nellis Kohtumees
T. Tamses Kohtumees
J. Luit Kirjutaja

Üks tuhat üheksma saja seitsmeteistkümnemal aastal kahekümne teisel Jaani kuu päeval ilmus Loona walla kohtu ette Lonna wallas Meedla külas elutsev Loona walla kodanik Andrus Kusta poeg Wäli ja andis ülesse, et kui 1912 aastal Meedla mõisa omanik Obert fon Poll on Meedlas külas olevad Mae talukoha N5 ühes "Wärawa" wabat platsiga ära müünud Johan Sannikule, on temal, Wäli'l, selle Wärava platsi peal ehitud olnud elatismaja, rehemaja ja saun. Peale selle oli tema poolt selle platsi peale istutud kakskümmend (20) õunapuud ja teised elatis maja ilupuud, nii kui kastanid, vahtrid, tsiriinud, kased j.n.e. ka on tema poolt ehitud selle platsi ümber kolme külje pärast puuaed. Nimetud ehitused olen mina kõik omal kulul ehitanud, nii sama omal kulul istutanud ka puud, nii et selle varanduse pärijateks on ainult minu lapsed, aga mitte muu keegi.

Et Meedla mõisa omanik  Obert fon Poll Wärawa Andruse platsi ilma miski seal peal olewate ehitustega Johan Sannikule ära on müünud, seda tunnistab esimine oma kirjaga sest 18 Juunist s.a. ning mida Wäli täna ka walla kohtule ette pani.

Kõik eelpool nimetud ehitused ja puud on kõik praegu alles "Wärawa Andruse" wabaplatsi peal. Andrus Wäli

1917 aastal 22 Jaanikuu päewal Loona Wallakohus tunnistab sellega, et see suu sõna awaldus on valla kohtu aktiraamatusse N4 alla sisse kirjutud ja tehtud Loona walla kodaniku Andrus Kusta p. Wäli poolt kellel seaduslikute aktide tegemiseks õigus ja kohtule palelikult tuntud on, kusjuures Wäli pärast awalduse ettelugemist seda oma allkirjaga õigeks tunnistas.