Protokoll
LeidandmedEAA.3277.2.3
Kaader33
Daatum29.03.1908
Protokolli number4
Protokolli teema2. Varalised tehingud
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Ilja Potahof Peakohtumees
Jaan Russak Kohtumees
J Sootla Kohtumees

Prangli wallakohtus, sell 29 Märtsil 1908a.

Juures olliwad kohtu eesistuja I. Potahof, kohtu liikmed: J. Russak ja I. Sootla

Ilmunud oliwad Uderna walla liige Tõnnis Jendsen Tõnnisse poeg, elab WanaPrangli wallas ja WanaPrangli walla liige Jüri Kusta p. Manglus, elab Päidla wallas, kes palusiwad nende wahel kindlaks tehtud leppingut aktiraamatusse kirjutada ja kinnitada. 

§1

Tõnnis Jendsen annab omast kraamist: ühe hobuse - wäärtus 30 rub.; ühe lehma - wäärtus 40 rub.; kaks ziga - wäärtus 20 rub.; kaks lammast poegadega - wäärtus 10 rub.; ühe hobuse tarwis riistat - wäärtus 5 rub; weowankrid - wäärtus 10 rub; üks regi - wäärtus 5 rub ja ühe [mahakriipsutatud: riide] kappi hind 3 rub. summa wäärtus ükssada kakskümmend kolm (123) rubla, pruukimiseks Jüri Manglussele, kes kõike seda kraami peab heas korras hoidma ja nõudmise korral tagasi andma. Kõiki asju wõib uuendada, aga wäärtus peab ikka nii suur olema, nagu siin on üles pantud, wähem ei tohi olla. 

§2

Jüri Manglus annab üles, et tema on need asjad kõik kätte saanud Tõnnis Jendseni käest, on nende hindadega rahul ja kohustab hennast neid asju nii sugusen [mahakriipsutatud: seisusen] - wäärtusen tagasi andma nõudmise korral Tõnnis Jendsenile

Mõlemad pooled on ülewel kirjutatud leppinguga rahul ja kirjutawad alla. Tõnis Jentson [allkiri]

Jüri Manglus ei oska kirja, tema eest kirjutas alla tema palwe peale H. Polakene [allkiri]

Et see lepping on kokku seatud Tõnnis Jendseni ja Jüri Mangluse etteütlemisele ja nendele ette loetud, ning nendest alla kirjutatud, wiimase eest kirjutas alla WanaPrangli walla liige Hans Polakene tema palwe peale et Jendsen ja Manglus on mõlemat tuttawad selle wallakohtule ja nendel on õigus aktisid teha - see kõik saab Prangli wallakohtu poolt tunnistatud.

Kohtu eesistuja I. Potahof [allkiri]

Kohtu liikmed: IRussak [allkiri] JSootla [allkiri]

Kirjutaja JWeske [allkiri]