Protokoll
LeidandmedEAA.2559.1.15
Kaader8
Daatum23.02.1917
Protokolli number1
Protokolli teema2. Varalised tehingud
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
L. Lõhmus Peakohtumees

Üks tuhat üheksasada seitsmeteistkümnemal aastal kahekümne kolmandamal küünla kuu päewal ilmusiwad Loona Walla kohtu Liisa Paawli t. Koost ja Oskar Peetri p. Koost, wolinik August Mihkli p. Merits loona wallaliige, kes Tallinna Notariuse poolt kinnitud wolikirja sest 14 Februarist 1917 a. N861 alla ette pani ja Kaarma-Suure walla liige Riidu Mihkli p. Saar, kes praegus Loona wallas Lao külas elab, ning mõlemad isiklikult walla kohtule tuntud ja palusivad alljärgmist suusõna kaupa wallakohtu aktiraamatusse kirjutada, mis järgmine on:

1) Mina Liisa Paawli t. Koost ja Oskar Peetri p. Koost volinik August Mihkli p. Merits müün oma wolitajate päralt olewa wabat elatis maja ühes rehealusega ja aitadega, mis seisawad Loona waldas Wantri külas Paawli-Peetri N136 wabaniku koha peal kõige selle platsi eest õigusega talumehe Riidu Mihkli p. Saar'ele kahesaja viiekümne (250) rubla eest igaweks päranduseks ära.

2) Nimetud ostu summa kakssada viiskümmend (250) rubla maksis täna kohtu ees Saar Koost'ade voliniku Merits'ale täielt ära missuguse summa Merits vastu wottis.

3) Kui peaks olema, et Laudrati kolleegimi poolt tuleb Laudrati kohtade krunti panemine ja müümine, ning muude seas ka Paawli-Peetri N136 wabat koha müümine, siis jäeb wiimase ostu õigus ainult Riidu Mihkli p. Saar'ele.

Et selle kauba lepinguga mõlemad nõus, kinnitasiwa nemad seda oma allkirjadega: August Mihklev. Merits, Riidu Mihkli p. Saar