Protokoll
LeidandmedEAA.2747.1.1
Kaader12,13
Daatum02.05.1867
Protokolli number28
Protokolli teema3. Laenusuhted; 8. Varavastased kuriteod
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Hans Sepper Peakohtumees
Jürri Eldermann Kohtumees
Jaan Rosenbaum Kohtumees
Friedrich Schotter Kirjutaja

Uemoisas sel 15mal Mail.

Kous ollid Peakohtomees: Hans Sepper

Körwasmehhed: Jürri Eldermann

" Jaan Rosenbaum

Palimatso perremehhe, Johan Paela palwe peale sai se endine Ikkaspallo perrekohha üllewaatja Maddis Repnau, selle minnewal suil 1866 Joh. Paelalt ärrawarrastut lehma pärrast, (mis Ikkaspallos söma peal olli, ja sealt ärrawarrastadi), üllekulatud:

Maddis Repnau wastab: selle peale, mis Leno Kont selle Prot. N 16 tunnistas: et temma M. Repnau on Leno Konti käskinud moisa hobbuse wötta ja järrele ajada sest et temma omma aeg ei olle sedda mitte annud kibbedal heina aial, weel tunnistab temma et ta sel päwal on kül jälgi otsinud, agga mitte leidnud.

Eddasi tunnistab Maddis Repnau et Abram Pähkelmann on temma käest hobbust pallunud Pirku omma wannematte jure minna, ja ei olle temmale ühtegid üttelnud et temma tahhab weel muiale minna, egga polle M. Repnau omma hobbust ka mitte kelanud, ja ei olle ka mitte pärrast sedda kuulda sanud et A. Pähkelmann olleks muial temma hobbusega käinud.

Joh. Paela ütlemisse peale, et M. Repnau olla sel õhtul, mis ösel se lehm ärra warrastati A. Pähkelmanniga kous olnud omma koddo liggidal, ja temmale süllega rohtu winud wankrele, wastab M. Repnau, "kui üks tunnistussemees sedda ial on näinud siis toge sedda wälja, kui agga kegi ei tea sedda minno peale tõeks tunnistada, siis pölle se mitte tössi."

Et Mad. Repnau on siis kui temma on leidnud Ab. Pähkelmanni ennast üllespannud ollewad, on öölnud: "Jummal olgo tännatud; nä mis pois on teinud", tunnistab M. Repnau tössi ollewad et temma sedda koggematta ilma mötlematta on öölnud.

Se kohhus jääb polele, ni kaua kui tunnistussemees, kes sel õhtal A. Pähkelmanni ja M. Repnau on näinud koos ollewad.