Protokoll
LeidandmedEAA.3084.1.1
Kaader4
Daatum10.03.1873
Protokolli number5
Protokolli teema8. Varavastased kuriteod
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Karel Kasik Kirjutaja
Jürri Pärn Peakohtumees
Hans Luige Kohtumees
Tõnno Kütsen Kohtumees

Kohto korra pärrast ollid Kaio walla kohtusse walla honesse kokko tulnud:

Kohto wannem Jürri Pärn

Kohto körwamees Hans Luige

Kohto körwamees Tönno Kütsen

Kirjutaja Karel Kasik

Tulli kohto ette Kaio mõisa aida mees Johannes Weinbärg, ja kaebas mõisa teomehhe Rebbastmäe Jürri peale et on Kaio mõisa rehhe jurest haggo warrastanud 18 kümmend kubbo, ja mõisa tallest hobbuse wõtnud ilma mõisast lubba küsimatta aidamees on neid haod isse leidnud Jürri õuest 13 kümmend kubbo Jürri naene ütles: wiis kubbo oleme meie neist ärra põlletanud.

Sai kohto ette kutsutud Rebbastmäe Jürri kohhus küsis sinna oled haggo warrastanud mõisa reie jurrest 18 kümmend kubbo, ja hobbuse wõtnud mõisa tallest ilma lubba küsimatta. Jürri ei ainud sedda mitte taggasi ütles: hobbuse ollen minna kül wõtnud ilma lubba küsimatta; agga ei olnud ni paljo haggo olli wähham, Kohus ütles neid on jo ni palju olnud, kui aida mees kaebas, ta on ju isse leidnud 13 kümmend kubbo ja naene ütlenud 5 kubbo ärra põlletanud. Jürri siis e aanud ennam sedda wargust taggasi, se on nenda kuidas kaebatud on.

Siis moistis kohhus sinna Jürri maksad trahwi 1 Rubbla 50 koppik walla laekasse ja 50 kümmend mõisa hobbuse sõido eest, ja saad 30 kümmend hoopi ihho nuhtlust, et olled haggo warrastannud.