Protokoll
LeidandmedEAA.3991.1.5
Kaader5
Daatum12.08.1877
Protokolli number16
Protokolli teema5. Kahjutasu; 6. Töö- ja teenistussuhted
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Hans Maddison Peakohtumees
A Oidermann Kirjutaja
Maddis Peterson Kohtumees
Peter Leppik Kohtumees

16. Sauga mõisa wallitseja Tootz kaebas et Jurri Link olla temmaga möda läinud talwel selle peale kaupa mahha teinud et ta lubbanud temmal Sauga mõisa 1 kupik süld jämmedad kranti 8 Rbl eest ja 1 kupik süld piinikest kranti 9 Rubla eest weddada ja on selle kauba peale 1 Rbl. käerahha ommale wälja wõtnud, agga on ta kõik kranti weddamata jätnud ja talwest tee aega ärra raiskanud, mis läbbi temma sedda kranti pärrast kallimalt on tellinud. Kaebja wallitseja Tootz nõuab omma 1 Rbl käerahha taggasi ja selle kauba läbbi sanud kahju tassumist 5 Rulba, ühte kokko 6 Rubla.

Jurri Link ütles et temma agga ühhe ainsa sülla kranti weddamise peale on kaupa teinud ja on ta siis 3 koormat kranti ärra wiinud ja näinud sealt et temmal mitte wõimalik selle kauba jures middagi tenida ei olle, sepärrast on ta sedda tööd teggemata jätnud.

Et Jurri Link ilma ülles ütlemata omma kaupa katki on jätnud sepärrast sai kohto poolt mõistetud Jurri Link peab selle kauba läbbi tehtud kahju 5 Rbl ja käe rahha 1 Rbl, Summa 6 Rbl 14 päwa sees mõisa wallitseja Tootzil wälja maksma.