Protokoll
LeidandmedEAA.3417.1.53
Kaader2,3
Daatum29.03.1891
Protokolli number1
Protokolli teema7. Maade ja hoonete rentimine, mõõtmine ja pärandamine. Ehitamine. Suhted mõisa ja kroonuga.
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Hans Kors Peakohtumees
Chr. Raukas Kirjutaja

Kontraht.

1) Adawere walla Tiige talu koha omanik Joosep Olew on Jüri Terasele maja ehitamise asemeks rentinud üks wakkamaa põldu kahteistkümme aasta peale, mi saab mõedetud risti põllu otsast Saare koha piirini ja maksab 10 rbl (kümme rubl) aastas renti wakamaa eest.

2) Aga se maja, mis Teras puust selle platsi peale ehitab seisab kautamata nii kaua kui see ehitus seisab. Uue ehitamiseks ei saa luba; üksnes wana wõib parandada; katus ja aknad ühe korra alusega,

3) Tee wäljakäimiseks saab sealt sammast, kust koha omanik wälja käib.

4) Ühe lehma karjamaa on lubatud talumaja hulgas ja teeb 10 päewa selle eest talule. Kolm päewa heina aeg, kolm päewa rukkileikuse aeg ja 4 päewa lina kiskumise aeg, omaniku söögiga.

5) Wiie aasta rent 50Rbl (viiskümmend rubla) mis kestab 1891 est kuni 1896 aastani saab 1. aprilil 1891  Joosep Olewile ette maksetud, järelmaks iga aasta tingitud 10 rubla.

6) Kohaomaniku poolt on siin ette ütteldud majaperemehele, et peawad üürilised, kui neid on, puhtad ja korralikud inimesed olema.

Josep Ollew /allkiri/ Jüri Teras /allkiri/

Et seesinane kontraht osalistele Joosep Olew ja Jüri Teraselle nenda kui see on kästud Wallakohtu seaduse raamatus sest 9. Juulist 1889   281 kohtuistumisel täiesti etteloetud ja nad kõikide kontrahtis seiswa tingimistega rahul olnud, selle kontrahtile omad nimed allakirjutanud ja see akti raamatuse No 1 all sisse kirjutatud ja et kontrahti tegijad inimesed kogukonna kohtule tutwad on: seda tunnisakse sellesinatse kontrahti kinnitamise juures Addawere walla kohtu poolest.

Eesistnik Hans Kors /allkiri/

Kirjutaja Chr. Raukas /allkiri/