Protokoll
LeidandmedEAA.2747.1.1
Kaader7
Daatum27.03.1867
Protokolli number13
Protokolli teema9. Sõim ja vägivald
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Jürri Eldermann Kohtumees
Jaan Rosenbaum Kohtumees
Friedrich Schotter Kirjutaja
Hans Sepper Peakohtumees

Jaan Lodi kaebab, et Ristikörtsmik Eduard Gross on tedda sapaga lönud 4 korda pähhe, ja külle peale körtso toas, ja wimaks wangi puri sisse weddanud, ja seal tedda weel mitto korda lönnd.

Risti körtsmik Eduard Gross wastab: et temma ei olle mitte Jaan Lodi lönud waid tedda kui ühte ö aial rahho rikkujad rindopiddi wangi puri winud, kust seest Jaan Lodi pärrast on wälja tulnud ja ärraläinud.

Tunnistussemees: Hindrek Jämme tunnistab, et Ristikörtsmik Eduard Gross on Jaan Lodi sapaga lönud, ja tahtnud siis tedda wangi puri wia, agga ei olle tedda mitte üksi sanud siis on üks lihhonik kes seal ömaial olnud körtsmikkole abbiks läinud ja Jaan Lodi puri sisse winud.

Tunnistussemees: Möldrehanso perremees Jaan Sönorm tunnistab et temma on kül näinud, kui Ristikörtsmik ja Jaan Lodi on heitlenud, agga lömist ei olle temma mitte näinud.

Tunnistussemees: Suretönno perremees Tönno Jürgensohn tunnistab et temma ei olle lömist mitte näinud, agga kül heitlemist ja et körtsmik Eduard Gross on ilma püksteta olnud, kui temma omma kambrist on wälja tulnud.

Kohhus möistab: et öiged tunnistust ei olle selle pärrast, et Jaan Lodi on körtsmikko käest liia sanud, siis jääb se assi nikauaks seisma kui öiged tunnistust selle ülle leitakse.