Protokoll
LeidandmedEAA.2747.1.1
Kaader4
Daatum25.01.1867
Protokolli number6
Protokolli teema2. Varalised tehingud; 6. Töö- ja teenistussuhted
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Hans Sepper Peakohtumees
Jürri Eldermann Kohtumees
Jaan Rosenbaum Kohtumees
Friedrich Schotter Kirjutaja

Rentherra W. Günther kaebab, omma teomehhe Maddis Repnau peale, et nimmetut Maddis Repnau on Ikkaspallo heinamaalt, kus temma üllewaatjaks olli, 5 sado heino ärrawiinud sallaja.

Tunnistusse mehheks on metsawaht Johan Koch, kes tunnistab kohto ees, et temma on näinud kui Maddis Repnau ühhe koorma heino on ö aial ühhe wöera mehhega minnemasaatnud.

Maddis Repnau ei salganud, pärrast sedda mitte et temma on heino münud mis Rentherra pärrast ollid, ommetigi ei tunnistanud temma mitte ennam kui 2 sado heino, mis temma Arrowalla körtsmikule olli münud.

Et Maddis Repnau mitte ennam kui 2 sado heino ei tunnistanud münud ollewad, ja nende teiste 3 sao tunnistust mitte ei olle, wöttab Rentherra W. Günther omma kaebdust nende 3me sao heinde pärrast taggasi.

Kohhos moistab: et Maddis Repnau peab Rentherra W. Güntherile heino taggasemaksma 40 Lth. ja saab wargusse eest trahwitut 15me witsahobiga. Et agga Maddis Repnau pallub, et temma ihhonuhtlust ei jõua wäljakannatada, siis moistab kohhus temmale rahhatrahwi 3 Rub. höb.

Kaebaja ja kaebataw on möllemad selle otsusega rahhul.

Maddis Repnau on 2 Rub hõb. sest trahwi rahhast ärramaksnud.