Protokoll
LeidandmedEAA.2820.1.1
Kaader7
Daatum03.05.1883
Protokolli number5
Protokolli teema9. Sõim ja vägivald
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Jaan Kloren Peakohtumees
Ado Weinberg Kohtumees
Jaan Palm Kohtumees
M Weimer Kirjutaja

1, Kohtu laua ette astus,Tio Kloren, kaewas: et Mearasmäe Mihkel peksis mind, Ibaru lautas, lükas mind, wastu wassika lauta, ja siis wõttis teiwa ja lõi mind 4 korda käe peale, tühja juttu pärast. Rukkimäe Leno on rääkind, et mina olen pidand kassu naeseks minema ja Leno on see juttu ema jah. 

2, Kohtu ette astus Mihkel Meronof, tunnistas: et mina ei ole Tio Klorenid, mitte teiwaga löönd, ja mina läksin küla Ibaro lauta, ja ütlesin: too wälja, mis sina oled rääkinud, ja mina lõin teda, kuuse oksa ladwaga, kaks korda wastu rindu. 

3, Kohtu laua ette astus, Jaan Tönner Naene Leno, tunnisatas:, et mina kuulsin Mearasmäe perenaese käest, seda juttu, et Tio Kloren peab, kassu naeseks minema, ja küssisin Ibaru perenaese käest, kas Tio on seda wiisi et tema peab kassu naeseks minema.

N1 Kohus mõistis, et Mihkel Meronof maksab 2 Rubla hõbedad trahwi walla laekasse, et tema on Tio Kloreni kaks korda löönd; on makstud. 

N2 ja maksab Rubala hõbedad Tio Klorenile, käe parandamise eest.

N3 Ja Jaan Tönneri Naene Leno maksab 1. Rubla hõbedad trahwi, wallalaekasse, et tema on tühja juttu Tio Kloreni peale rääkinud. 4.oktoobril on ära maksnud. 

Summa on see raha 4 Rubla hõbedad. 3 Rubla jääb walla laekasse pandud ja 1 Rubla jääb Tio Kloreni käe parandamisse eest.