Protokoll
LeidandmedEAA.3084.1.5
Kaader68,69
Daatum17.03.1903
Protokolli number5
Protokolli teema3. Laenusuhted
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
M. Pauls Peakohtumees
J. Wilson Kohtumees
H. Linder Kohtumees
H. Lang Kohtumees
Tiidermann Kirjutaja

Tuhat üheksa sada kolmandamal aastal Paastu kuu seitsmeteistkümnendamal päewal ilmusiwad Kaiu walla kohtu ette Saue walla talupoeg August Wellmann ja Kaiu walla talunaene Ano Kabok ja palusiwad järgmist asja kohtu akti raamatu üles wõtta.

Mina August Wellmann laenasin oma naese wanematel Jaan ja Ano Kabokil raha sauna ehituse peale 120 rubla ja nüid suri äi Jaan Kabok ära ja et neil endil raha polnud, seega antsin matuste peale weel 27 rubla wälja, nii et üle pea mull wõlgu on sada nelikümmend seitse /147/ rubla ja et Jaan Kabokist saun, hobune ja lehm ning mõned muud asjas järel jäid, millele omanik nüid tema naene Ano Kabok on sellepärast lubab tema Ano Kabok oma sauna, hobuse, lehma ja kõik muud kraami, mis seal saunas on selle nimetud wõla kindlustuseks minu omaks ja minu nimel nii et kellegil teisel sest, ehk neist misit pärimise õigust pole enne kui meie wõlg tasa on, aga tema ise wõib seal saunas elada ja asju pruukida. Saun on Kaiu wallas Kaswando külas, Kruusiaugu krundi peal. Hobust wõib Ano Kabok isi ära müija nii kuis soowib.

Seda kõik tõentab Ano Kabok õigeks ning peale selle kui see akti sisu sai mõlemil sõna sõnalt ette luetud, kirjutawad tõentuseks seia nimed alla.

August Wellmann [allkiri]

XXX tähentab Ano Kabok

Eesistuja: 

Selles aktis nimetud inimesed on kohtul mõlemad isiklikult tuntud ja õiguse wõimulised selle asja toime wiimiseks, mida kohus oma allkirjadega tõentab.

Eesistuja: M. Pauls [allkiri]

Kohtumehed: J. Wilson [allkiri]

H. Linder [allkiri]

H. Lang [allkiri]

Kirj. Tiidermann [allkiri]