Protokoll
LeidandmedEAA.3084.1.5
Kaader65
Daatum03.02.1903
Protokolli number2
Protokolli teema3. Laenusuhted
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
M. Pauls Peakohtumees
J. Wiilsoon Kohtumees
H. Linder Kohtumees
H. Lang Kohtumees
Tiidermann Kirjutaja

Tuhat üheksa sada kolmandamal aastal Küünla kuu kolmandamal päewal ilmusiwad Kaiu walla kohtu ette Kaiu walla talupoead Jaan Erin ja Hans Penter ja palusiwad järgmist asja kohtu akti raamatu üles panna.

Mina Jaan Erin laenan oma poole wenna Hans Penteril sada /100/ rubla raha weski peale, wiiskümmend /50/ rubla on juba käes wiiskümmend /50/ rubla saab sügise Septembri kuus see wastu, kui weski uuesti ehitud saab ja ehituse töö täitsa walmis juba on, ning tema weski jäeb selle wõla kinnituseks minu nime peale ja minu omaks, nii kaua kui see wõlg täitsa tasutud saab ja kellegi teisel ei ole selleks pärimise õigust. Wõlg sada /100/ rubla ühes 5% peab wiie aasta jooksul makstud saama, kui aga ei saa, siis kas teeme uue kauba ehk jäeb weski mulle. Kuidas ise kokku lepime. Wõla termin hakkab Märtsi kuust see aasta. Seda kõik tõentab Hans Penter õigeks ja lubab täita, ning selle peale sai see akti sisu mõlemil sõna sõnalt ette luetud, mida nad oma allkirjaga tõentawad.

Jaan Erin [allkiri] Hans Penter [allkiri]

Selles aktis nimetud inimesed on kohtul mõlemad  isiklikult tuntud ja õiguse wõimulised, selle asja toime wiimiseks, mida kohus oma allkirjaga tõentab.

Eesistuja: M. Pauls [allkiri]

Kohtumehed: J. Wiilsoon [allkiri]

H. Linder [allkiri]

H. Lang [allkiri]

Kirj. Tiidermann [allkiri]