Protokoll
LeidandmedEAA.1122.1.2
Kaader4
Daatum07.01.1872
Protokolli numberN2
Protokolli teema6. Töö- ja teenistussuhted
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Märt Oija Peakohtumees
Jaak Sillmann Kohtumees
Peter Wisnapu Kohtumees

Löewi kohtomajan olli kog.kohhus sel 7 Januaril 72.

Man olliwa Päkohtomees Märt Oija

                   Kohtomees Jaak Sillmann

                                        Peter Wisnapu

Kaibas Andres Aur et Rentnik ollew teda ärra ajanu nink ei tahha teda piddata temma kaup om ollu ütte aasta pääle ja palka om 70rubl ollu leppitu.

Kostsi Rentnik Johan Kausi et Poisi ei tahha temma käsku kuulda temma ollew käsknu Linnu aijada agga nema ei olle kuldnu ja temma om üttelnu kes minu Sönna ei kuule se woip ärra minda ja pois ollew ka ühte puhko roop wasto.

Tunnistas Endrik Mülk(luth usku) et perremees Johan Kausi om tulnu rehhe manu nink om üttelnu kes teil om lubbanu ni wötta Linnu kätte teije peahe ni aijama kui mina tahha kes minu sönna ei kuule teje wöit kik ärra minda tulge alla, mina massa teile palk wälja mes teil saija.

Tunnistas Kristjan Liiw(wene usku) nema ollew mäele lännu rehhe manu nink oma wötnu Linnu egga mees kätte et Rentnik om tahtnu päiwast 400 peot aijada ja nema oma tahtnu egga mees 100 peot aijada ja sis om Rentnik üttelnu kes ni ei tahha kui mina tahha se woip ärra minda.

Moistus: Andres Aur peap oma tenistuste taggasi jääma nink massap pois 1rbl. trahwi wasto pandmise walla Laato ning Rentnik massap ka üts Rubl trahwi et temma poisi walla teggi.

eddesi kaibtus kuulutedu.

Protokoll 31 mai. Päkohtomees Märt Oija XXX

Kihelkonda saadetu