Protokoll
LeidandmedEAA.1110.1.7
Kaader94
Daatum21.01.1877
Protokolli number
Protokolli teema2. Varalised tehingud; 6. Töö- ja teenistussuhted
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Jaan Kook Peakohtumees
Madis Erm Kohtumees
Abraham Pärn Kohtumees

Kadrina- walla pois Karel Pedur, käsinik oma wenna Widrik Pedura all, tulli ette ja kaebas, et tema olnud karjapoisiks Karel Kalewi juures, ja jäänud palka sisse Karel Kalew juure 1/2 wakka rukkid, 1 wakk kartoffe, mis maha pidi saama pandud, aga mitte maha pandud ei saanud, 10 nada linna, omad saapad kannud kelle eest nüüd 2 rubla ja 1 särg.

Karel Kalew, peremehe poeg, ettekutsutud, ütles: ei ole Widrik Pedur kartoffli seemed toonud, sellepärast on Kaa kartofel mahategemata jäänud linna ei ole kaubelnud olnud peremehe riied on pois kannud ja on see kuub, miss praegu Karel Pedura selgas Karel Kalewi antud. Widrik Pedur kaebab, et pois, tema weel Karel Pedur käinud ikakord koda, warastanud tema järel 3 rubla ja ostnud selle raha eest Karel Kalewi käest ühe lõõtsa pilli(harmonika), käsib, kuidas tohtis Karel Kalew, kui töitsa mees  niisuguse poisile pilli müüja.

Karel Kalew tunnistas, et pois Karel Pedur wäga himustanud seda pilli ja müünud kaa tema pilli 3 rubla eest poisile, pois lasknud hobused Abram Nahkuri wilja, kelle eest 1 rublanõutakse.

Pois Karel Pedur ütleb, et Karel Kalew olla selle pilli Elias Lätti läbi tagasisaanud... Widrik Pedur tahab oma 3 rubla tagasi.

Karel Kalew ütleb: tema ei ole pilli tagasi saanud.

Peakohtumees J. Kook

Kohtumees M. Erm xxx

Kohtumees A Pärn